måndag 2 december 2013

Har du slutat blogga?

Nej men då jag inte har haft något direkt att skriva om så avstår jag hellre. Att bara rada upp pass som en slags avrapportering känns ganska ointressant. Är det någon som är intresserad av att läsa vad jag tränar så är min träningsdagbok på jogg.se öppen så det bara att lusläsa där.

Jag har nu i två veckor i alla fall simmat fyra (4) ggr per vecka. Det har blivit intervaller! Något som jag annars bara gjort på Simcoachens lunchpass. Först insim sen intervaller och sen avsim. Ni fattar, nästan så att jag kan börja kalla mig simmare snart, hahaha. Eller inte.

Som alltid när man är nybörjare på nåt så behöver man träna, träna och träna så att det sitter. Jag märker verkligen att det går framåt (om än sakta) av att träna ofta. Jag anser mig inte ha talang för något inom idrott/sport egentligen utan har lyckats bli ganska bra med hjälp av idog träning, dvs jag är en träningsprodukt. Jag har sagt det innan; det tog tre års intensiv löpträning innan jag vågade kalla mig en riktig löpare och har således två år kvar innan jag vågar kalla mig simmare. Fast innerst inne kommer jag nog alltid tycka att riktiga simmare är de som simmat sen de var barn och deltagit i OS typ. Något jag aldrig kommer göra men kanske VM i swimrun?

Löpningen då? Jodå, det springs och då mest i terräng även om några pass blir på asfalt. Förra veckan så fick jag även ett dubbelt fartpass. Först snabbdistans till Skatås där ett diplomeringspass för en F&S uteledare skulle hållas och sen själva passet. Initialt hade jag en tanke om att ta spårvagnen dit, vara med på passet och sen jogga hem. Men saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig, speciellt inte med en krånglande spårvagnstrafik. När jag insåg att jag var på väg att missa passet pga förseningar då det varit stopp någonstans så klev jag helt enkelt av vagnen och använde apostlahästarna för att ta mig till Skatås. Men det var på håret att jag hann. När jag klev av vagnen vid Chalmers Tekniska Högskola så var klockan 17.35 och när jag kom fram till Skatås var den 17.57 (passet började 18.00). En nätt liten transportjogg på ca 5 km helt ouppvärmd på 22 minuter. Ni förstår att jag sen fick betala för detta under passet. Sen får jag ju skylla mig själv när jag sprätter iväg som skjuten ur en kanon när vi skulle göra några stegringslopp innan intervallerna. Men jag ville springa snabbare än killarna (klassisk show-off, hur patetisk är jag inte?)  och det var så skönt att få ta ut steget. Sen när intervallerna kom så var det bara att bita ihop (4x90 sek, vila 30 sek mellan varje, 4x60 sek, vila 15 sek mellan varje, 4x30 sek, vila 15 sek mellan varje). Glad var jag i alla fall att jag fick skjuts hem. 9 km till hade jag nog inte orkat...

Avslutningsvis så hade jag glömt det här kortet som vi tog på Madame Tussaud´s i New York (ja, det finns ett vaxkabinett där med men MYCKET mindre är det klassiska i London). Det var hemskt dyrt att gå in men vi hade alla i familjen så himla roligt åt korten som vi tog på oss och alla kändisar så det var verkligen värt det. Sen tog sonen det här kortet på mig och Mr George Clooney. Jag menar ser ni inte att vi har exakt samma hårfärg? Nästan så att jag kan kalla mig George´s tvillingsyster? Nespresso anyone?

        


4 kommentarer:

 1. Skönt att höra att du har samma sköna inställning som tidigare på bloggen, det är ju rätt trist att fylla med innehåll om antal meter, antal liter svett, antal kilo pasta osv ;) du gör helt rätt. Hoppas att du mår bra, jag har börjat samla på mig skor, nu har jag bara 70 par till jag är ikapp dig! ;) sköt om dig löpardrottningen och glöm det där med att man egentligen måste tränat sen man var barn för att kallasig något. Jag är ju knappt löpare och springer vm.... ha det bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att se att du är igång igen CM! Undrade ett tag vart du tagit vägen, nu vet jag!
   Ja va F-N klart att vi kör på VM, du hm och jag swimrun! Krampåreig!

   Radera
 2. Ja så här års kan gott bloggandet också få gå lite sparlåga om det känns så. Jag läser hellre mycket din blogg som är personlig och välskriven med kloka och intressanta funderingar än bloggar som uppdateras dagligen med tjolahopp-mobilselfies och lattebilder :) Gott att du känner att simningen går framåt om än sakta och att du varierar löpningen. Påtvingade snabbdistanser tillhör ju dock knappast favoritpassen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig. Hellre inget inlägg än nåt ointressant bara för att man måste.
   Ja, lite har det nog lossnat med simmet men det är svårt, svårt.
   Nä, oplanerade snabbdistanser undviker jag helst :-P

   Radera