tisdag 17 december 2013

GBG City Running och Icebugträff

I torsdags så var det då dags för stadsorienteringsloppet GBG City Running i regi av da Matteo, mockup, Red Cow Society, Langley, P.A.P. Gococo och Icebug.

Med start från da Matteo på Sprängkullsgatan skulle vi plocka så många checkpoints som möjligt på en timme. Vissa var värda mer än andra så det gällde att tänka och springa smart. Du får en lista med checkpoints som du inte får öppna förrän startskottet gått och tro inte att kontroller så i "rätt" ordning på pappret. Nä, bästa vägen måste du tänka ut själv. De flesta sprang ihop med någon men jag sprang själv. Lyckades inte plocka alla checkpoints när jag valde att återvända till da Matteo och stanna klockan på 56 minuter. Ville ju inte riskera att komma för sent och bli diskad!

Väl i mål fick man byta in sin nummerlapp mot en finisheröl och här står jag med Marie och Daniel Robertsson:


Både Marie och Daniel är riktigt duktiga löpare. Marie vann damklassen på Sandsjöbacka Trail Marathon förra året och Daniel kom sjua i herrklassen på 3:45 (!!!)

Glada stod vi där och jag trodde verkligen inte att jag skulle vinna något. Snabbast i herrklassen var Yannick Tregaro och snabbast i damklassen var fina Anna Gustafsson. Läs gärna hennes bloggpost HÄR. Men det visade sig att jag kommit tvåa! Således ombytta roller för Anna och mig (förra gången vann jag och hon kom tvåa). 

Jag vann ett par fina orangea strumpor från Gococo (ses på bild nedan), en startplats i Icebug Winter Run och en jättefin mobilficka från P.A.P.:

                    

Jag gillar verkligen sådana här happenings/lopp som är lite annorlunda. Och att orientera i stan klarar jag utan problem, skogen är en annan femma...

Igår så var det Icebugträff med utegänget på Friskis&Svettis och så här såg jag ut strax innan jag stack dit (buffen fick jag i torsdags på GBG City Running och strumporna vann jag): 

                    

Jonas på Icebug pratade om tekniken bakom skorna och stålkarbiddobbarna och sen fick vi uteledare varsitt par att testa. Då det inte råder vinterväglag i Göteborg så hade Jonas fixat så att vi kunde få testa på GAIS bandyrink borta vid Heden. Och där sprang vi fram och tillbaka på isen medan vi fotograferades. Jättekul var det trots att vinden blåste rejält och att regnet kom från sidan! 

Friskis&Svettis är samarbetspartners på Icebug Winter Run den 18/1 här i Göteborg och att vi som uteledare får testa deras skor känns bra. Vi håller ju bland annat i Göteborgsvarvsträning i Skatås fr.o.m. januari uppe i Skatås och ofta behövs då dubbskor på stigarna där. 

Jag fick testa ett par Pytho2-L-BUgrip


Jag har ju sen innan ett par Icebugs Anima BUgrip som har funkat jättebra på isigt underlag. Jag hade aldrig klarat de 43 km på Sandsjöbacka utan dessa. 

Pytho:n är bredare i framfoten och har ett mer rejält tyg. Rejäl och tåligare helt enkelt. Jonas sa att de var mer som en traktor som tar sig fram medan Animan är lite mer tight och racig. Det är möjligt att Pytho:n kommer att funka bättre på Sandsjöbacka då det är så långt och fötterna sväller och jag kommer att testa den inför loppet för att se om det blir den eller Animan om det råder vinterväglag. 

2 kommentarer:

 1. Grattis Eva till den fina 2:a platsen, det var grymt bra jobbat, speciellt med tanke på att du sprang helt själv:) Jag vann också en startplats till Icebug Winter Run så då blir det troligen ombytta roller igen med dig före mig i resultatlistan;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna!
   Nja, vi får väl se hur det blir på Winter Run. Du har ju blivit så himla snabb i år så jag får nog se mig omsprungen där med ;-) KRAM!

   Radera