måndag 19 augusti 2013

Hejdå skorna och våtdräktsbekymmer...

Ja de flesta som läser min blogg känner till min faiblesse för skor (och ja, andra saker oxå! Jag erkänner!) och att mina favoriter är Adidas Adios. Kruxet är bara att Adios 1 inte tillverkas längre. Adios 2 är ok men inte alls som ettan enligt mig. Dessutom så behöver jag ha herrmodellen då min fot är ganska bred framtill. Till min lycka så har minsta herrstorleken 39 1/3 alltid varit storleken som funnits kvar så jag har lyckats klicka hem TRE par gröna som jag nu "sparar". Dock så tog jag fram ett par till Stockholm Marathon. Känslan av att springa i sina helt nya favoritskor är nästan oslagbar.

Förra året så sprang jag i ett par nästan helt slut par i turkost på Lidingöloppet som jag sen slängde efter duschen. De hade verkligen fyllt sin funktion. De såg ut så här i sulan innan loppet:

                           

Efter loppet så var det HÅL i sulan där fram! Bara en tidsfråga innan det går hål på dessa och jag känner verkligen att de är slut. Åtminstonde fram, för bak ser de ut så här: 

                            

Ser ni? De ser ju helt nya ut ju! Ingen tvekan om var jag lägger tyngden när jag landar på foten...

Vet inte vad jag ska göra när mitt lager är slut för numera så är minsta storlek i Adios 2 40 1/3 och det är för stort. Enda sättet att komma över ett par Adios blir då för mig att beställa ett par egendesignade och det kan bli dyrt i längden. Dock tror jag att det kommer att lösa sig ändå då jag from nästa år inte kommer att springa så mycket asfalt mer än kortare pass och då jag håller grupper...

Förutom skor som är slut så har jag ingen våtdräkt passar heller och på Wiggle är de billigare slut pga hypen att alla ska lära sig crawla och bli triatleter. Den jag köpte förra året är för trång, kanske inte så konstigt när min ryggtavla numera ser ut så här: 

                          

Jahaja, inte direkt en löparryggtavla kanske. Dock så är det fortfarande det som jag ser mig som; dvs löpare. För visst har jag fortfarande kvar mina smala vrister: 

                                 

Ja, inte för att detta egentligen definieras av hur smala vrister man har även om det för några år sen var vad experterna hävdade var nyckeln till att kenyanerna var så snabba; deras smala vrister som gjorde att det var så lätt att lyfta foten. Så då var det någon sa till mig: "Du har ju kenyanska vrister! Inte konstigt att du är snabb!" Ja, det var enda likheten då och numera är denna än mer obefintlig då jag just nu inte är speciellt snabb heller... 

På kortet med de smala vristerna så har jag för övrigt på mig den för tighta våtdräkten. Ett tag fick jag låna en våtdräkt av en god vän. En lite för stor herrmodell men utan den hade jag inte kunnat träna i sommar. Veckan innan Öloppet fick jag i alla fall till slut tag på en våtdräkt i rätt storlek bara för att simma med den två gånger innan jag var tvungen att klippa den till loppet så nu är jag tillbaka på ruta ett igen. Visst att en våtdräkt ska sitta tight men inte så tight att den begränsar axlarnas rörlighet och nyper så hårt om bröstkorgen att du nästan inte kan andas. Men när man simmar mycket så blir det ju att man växer...
Tills dess att jag bestämt hur jag ska göra = köpa en dyrare typ, ELLER (hoppas, hoppas) någon ska sponsra oss så får jag köra med den för tighta. Säsongen för OW är nog inte så lång till om man säger så. 

Kommande tävlingar är i alla fall: 


Således kan jag slita skor lite till innan jag vilar lite efter årets säsong och våtdräktsproblemet får lösa sig lite längre fram.  


4 kommentarer:

 1. Jag vet ju hur hyllad Adios 1 är, t ex på Jogg.se. Smaken är ju olika och visst tycker även jag att det är en trevlig sko men så ikonisk tycker jag inte den är, jag uppskattar känslan i Tarther och NBRC1600 klart mer, men kanske färgas jag lite av att mina Adios 1 alltid varit något trånga.

  Tarther är aningen mera lik Adios 2 tror jag (har bara provat den i butik, framförallt ovandelen är något mera ombonad är den tunna plösen på Adios och jag har ju också förra versionen av Tarther som av vissa sägs vara lite mera race-känsla i än den nuvarande. Tycker verkligen det borde gå att få tag på ett par Tarther i Götet, annars får du gå in på Asicsbutiken på Norrmalmstorg eller på Löplabbet Race när du är i Stockholm för LL och prova dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, är den lite för liten så retar man sig ju alltid på det. Håller med dig om att det varit hype på jogg.se över Adios 1 och det blir lite så att alla tycker att den är bäst nästan även om de inte sprungit i den, nästan lite flockbeteende. Har i alla fall sprungit sönder många par och gillade dem innan hypen. NB 1600 är en mycket bra sko! Har ett par sen förra året. Dock slet jag ut sulan ännu fortare på Adiosen! De där små piggarna/prickarna var borta efter bara några pass ju! Fast jag sliter ju skor ganska fort :-P
   Har aldrig hittat Tarther att prova. Gillade gamla DS Racer, nya gillar jag inte alls. Får bli ett projekt då till LL!

   Radera
  2. Ja, jag misstänker att NB 1600 inte kommer vara lika hållbar då den är både mjukare och lättare än Adios, mina börjar redan slitas en del på sulan trots ganska få mil ännu, har precis anmält mig till Stockholm halvmarathon och kommer nog springa det loppet med NB1600 eller Hagio.

   Radera
  3. Ja! Denna gången vågar du! Båda är bra val! Fast kanske Hagio som jag redan tjatade om i våras ;-)

   Radera