onsdag 28 augusti 2013

Förberedelser och utrustning...

På lördag så är det då dags för tävling igen; 10islandrace. Ett multisportlopp där Maria och jag ska tävla tillsammans med ca 50 andra lag. Det är kajak, löpning och simning på agendan denna gången. Till skillnad från de swimruntävlingar som vi gjort i år så är simdelen inte så stor, bara ca 1200 m. Detta har gjort att vi valt bort att använda oss av våtdräkter i vår utrustning. Dels pga sträckan men även för att det fortfarande är ganska varmt i vattnet. Att springa länge med våtdräkt om det rör sig om 5000 m som det var på Öloppet är en annan sak eller som Ö till ö som går av stapeln nu på måndag där det är 10000 m sim. Då behövs den för att hålla värmen men även för extra flytkraft när man blir trött.

Således har vi stått i valet och kvalet om vad vi ska ha på oss. Valde att kontakta 2XU Sverige för att höra om deras erfarenhet av att använda deras kompressionskläder till multisportlopp och att simma i. Det visade sig att triatleten Ted Ås under WetRockRace i somras använt sig av just detta. Innan vi bestämde oss helt så testade jag även att simma i mina gamla kompressionstights från samma märke. Jag köpte dessa tights för många år sen innan värsta hypen kommit. Nu är det hål i dem och X:et har sen ett bra tag försvunnit från ena benet. Känslan av att ha dem på sig har alltid varit att det känts som att ha ett par dyra tighta strumpbyxor på sig (tänk Wolford). Sorry killar som läser om ni inte förstår känslan med strumpbyxor. Själv älskar jag strumpbyxor för de ger oftast en känsla av att benen blir snyggare och tightare. Och ja, det är den känslan jag haft av mina 2XU-tights och det är därför som jag fortsatt använda dem trots att de ser helt "uttvättade" ut. Sen måste jag säga att jag hittills inte hittat några tights som ger intrycket och känslan av en snygg rumpa som dessa tights! Sen det här med kompression; vad det gör för prestationen eller ej låter jag vara osagt. Jag har i alla fall inte märkt någon skillnad (ÄN, kanske på lördag?) och använder främst bara kompressionsstrumpor i återhämtningssyfte där det faktiskt finns bevis för att det funkar.

Känslan av att ha kläderna på sig är i alla fall toppen och jag har testat (och så även Ted som man ju kan kalla expert) så nu har vi i alla fall slagit till och köpt det här till på lördag:


Women´s Elite Compression Top och Women´s Elite Compression Tights! 
Det jag kan säga mer är att det är en sak att ha kompression på benen men sen när man även har det på hela överkroppen så kan jag säga så här: En lite lösare tröja kan ju dölja lite skavanker det gör INTE en kompressionströja, hahaha. 

Stort tack 2XU för hjälp och råd! Lovar dra in mage och peta ned våra love handles på lördag så att vi gör bästa reklamen för er, blink blink ;-) 

Nu ska vi ladda så gott vi kan - nästa inlägg blir på lördag kväll med rapport om hur det gått så klart! Loppet går även att följa via Twitter och Facebook (se länkar på hemsidan)! Vi heter Team ICA Supermarket Majorna!

8 kommentarer:

 1. Det kommer att gå bra och ni kommer säkert göra bra reklam och några "love handles" är jag säker på att ni inte behöver gömma!

  Jag provade ju XXL i våras men blev besviken på den i mitt tycke tunna kvalitéten och känslan, de kändes helt enkelt för tunna och "ogedigna" jämfört med mina övriga tights, dessutom till det priset. Då jag ändå var nyfiken på kompressionstights köpte jag ett par rabatterade Orca från Start Fitness, sannerligen kompression men helt katastrofalt låga i skärningen. Har bara sprungit tre gånger i dem och fått springa och försöka dra upp dem för att förhindra tröjan att åka ur dem hela tiden. Det gjorde mig vansinnig och jag gav dem till dottern som blev glad över ett par snygga tights :-)

  Jag tänker som du, kompr.strumpor använder jag gärna efter t ex långpass och jag har ju också tidigare tävlat en hel del i det men jag tror inte längre det påverkar prestationen åt något håll. Däremot tycker jag det kan värma skönt på höstarna när det ännu inte är dags för långa tights.

  Lycka till, ladda klokt och lägg champagnen på kylning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med Staffan, de är ganska låga i midjan. Därav att lite annat hoppar upp på sidorna, hahaha.
   Jag har även ett par lite tjockare kompressionstights av märke Sugoi som jag tror du hade gillat bättre. Tjockare material och sitter lite tightare.
   För mig är det känslan av att ha ett par tighta strumpbyxor på mig och känslan av att benen OCH RUMPAN formas och blir snygga som jag gillar med 2XU. Och ja, dyra är de och därför tycker jag att det är ganska intressant att så MÅNGA har dem. När jag ser personer som tränar i tights numera så har de FLESTA 2XU. De har verkligen tagit en ganska stor marknadsandel! Och vi svenskar är ju ganska trendkänsliga och vill passa in så det spelar ju så klart in oxå...

   Radera
 2. Nåja, det är nog ingen större fara med det bedömer jag efter alla bilder på dig jag sett på bilden och på FB :)

  Ja, de har verkligen lyckats med marknadsföringen och blivit ett stort märke och de surfar skickligt på "måste-ha-alla-prylar-vågen".

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-D
   Och ja, verkligen! Såg att båda tjejerna som är med i Klassiker-programmet på SVT hade 2XU ;-)

   Radera
 3. Förstår din känsla vad gäller tightsen.
  Förstår även känslan vad gäller överdelen. Som du säger; lite svårt att dölja alla skavanker... Men hålla in och trycka ner borde funka. Hehe! :-D

  SvaraRadera
 4. Lycka till imorgon, Eva! Jag hejar på dig!

  SvaraRadera