söndag 3 februari 2013

Snart vågar jag nog ta på mig mössan...

Plötsligt händer det. Man bara känner hur man får till det och man "fattar". När man får den känslan så kan den inte beskrivas som annat än ren eufori. Ett kvitto på allt slit till slut faktiskt ger resultat.

Idag hade jag ett sådant simpass. Det började väl inte så bra när jag först befann mig i 25:metersbassängen på Valhalla då jag kände att jag ville fokusera och bara köra 25 meter åt gången. Snabbt fylldes bassängen på av alla möjliga människor och jag gav upp och gick upp. På vägen till 50:metersbassängen så går jag förbi en badvakt som säger: "Det blev lite trångt eller? Fattade inte va f-n du gjorde där!? Du brukar ju köra utan problem inne i 50:an!" Jahaja, inte visste jag att han lagt märke till mig men jag blev peppad av hans kommentar och lade mig i en bana i 50:an där det "bara" var fyra andra.

A-K´s ord från sist ekade i mitt huvud och jag gick in i mig själv och fokuserade så mycket jag bara kunde. Testade lite olika "grejer" och fick bra gensvar och så plötsligt fick jag in ett bra flyt. Jag kände att jag hade kontroll och verkligen kunde göra det jag tänkte. Vid varje vändning så stannade jag och pausade lite. Tittade mig omkring för att titta hur andra simmar. Jag vet verkligen hur jag inte vill att de ska se. Jag vill se graciös ut. Jag vill att det ska "effortless" ut. Jag vill kunna simma och simma och simma utan att behöva tänka på vad jag gör. Så där som jag kan känna när jag springer i skogen och bara är/gör/springer.

Precis när jag tänker på detta så stannar en man i min bana och frågar mig: "Hur gör man för att det ska se så där enkelt ut som det gör när du simmar?" Jag trodde inte mina öron och frågade vad han menade. Han berättade att han precis börjat en crawlkurs och nu kände sig redo för en egen runda i bassängen. Jag förklarade att jag precis oxå håller på och lär mig men det trodde han inte på. Jag berättade om bästa A-K och Total Immersion. Han propsade på att få ett konkret tips så jag gav honom det första tipset jag fick: Slappna av i nacken. Han förstod vad jag menade direkt.

Idag kände jag att snart kan jag ta på mig den där badmössan som jag fick i höstas på TI-kursen. Jag lovade mig själv att inte ta på den förrän jag med gott samvete hade så ok teknik att den inte var "dålig" reklam för bästa A-K.

Så bara jag kan få hem den där baddräkten jag beställt i rätt storlek (nej A-K jag är INTE XS utan faktiskt mera L, hahaha) så kommer min nya oufit blir perfekt!

6 kommentarer:

 1. Impad av din simning, Eva! Jag är själv så totalt ointresserad av just simning men ÄLSKAR att se människor som simmar snyggt. Har en man som är en delfin i vattnet och det är för väl eftersom han lär barnen en massa bra grejer som jag inte kan. Vi hörs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tove!
   Symbolen för den simteknik jag håller på att lär mig (Total Immersion) är just en delfin ;-)
   Ska man klara en swim-run måste man kunna simma om man vill nå pallen :-P
   Höres!

   Radera
 2. Vad roligt att få den typen av positiv återkoppling! Själv liknar jag väl mest ett kylskåp med andnöd i mina sporadiska försök att crawla men jag är övertygad om att mycket handlar om förmågan att slappna av i vatten. Total Immersion (det är SÅ häftigt att se filmer om det!) verkar ju gå ut ännu mera på det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, plötsligt händer det lixom och det känns avslappnat. Det blir helt annorlunda jämfört med löpningen då precis som du skriver att andningen är så viktig (ok, alltid viktigt att andas) i just simning.
   Läste på Jonas Colting för ett tag sen om när han var nere i Kroatien och började morgonen med att i 1,5 timme simma runt en ö.
   Jag är egentligen ett vattendjur och jag vet att jag aldrig kommer bli snabb men att kunna simma så som jag kan springa i naturen och bara vara ett med dig själv och naturen, långt borta från prestationer, det vill jag kunna. Och ja, ska man tävla i swim-run tävlingar så måste man kunna simma bra. Öloppet förra året med min partner som "kollapsade" är ju om nåt ett "bevis" på det.

   Radera
 3. Tusan vad bra du ar! Att lara mig crawlsim ar nagot jag verkligen skulle vilja!! Jag tror man har valdigt mycket behallning av det. Hatten av, Eva!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gå en kurs Petra! Det är j-vligt svårt men när man väl kan så blir det kanon! Bra variation i sin träning oxå!

   Radera