torsdag 28 februari 2013

Hur j-vla svårt kan det va´?!


Tydligen hur svårt som helst!!!
Att lära sig en ny sport på äldre dar är fanimig inte att rekommendera om man inte gillar att utmana sig själv på högsta nivå!

Men då jag är envis som jag vet inte vad så KANSKE detta kommer att gå. Motsägelsen i detta är att jag inte har något tålamod och är j-vligt hård mot mig själv. Låter detta som de bästa förutsättningarna: envis, inget tålamod, ställer alldeles för höga krav på sig själv? I think not!

Men men nu är är jag ju anmäld till diverse tävlingar i år och vill ju inte att bästa Maria ska behöva skämma ut sig med mig som partner så det är bara att kämpa på.

Det är väldigt tur att jag har hjälp av den bästa av coachen, Anna-Karin Lundin aka Simcoachen.

Ni måste förstå att detta INTE är något sponsrat inlägg alls. Egentligen tror jag nog att A-K gärna hade haft en lättare elev att tampas med. Det positiva är att hon kommer tjäna några kronor på mig om hon nu orkar härda ut de fem år det kommer att ta för mig att lära mig simma på rätt sätt, nämligen Total Immersion. Jag menar om man ska lära sig crawla på äldre dar, varför inte göra det extra svårt för sig och lära sig den vackraste men kanske den mest teknikträningskrävande tekniken? Hahaha. Jag ÄR knäpp eller så har jag svåra koordinationssvårigheter :-P

Well, efter att bästa A-K tagit detta "spänn-kort" på mig så slängde mig sen i plurret:


Foto Anna-Karin Lundin 

Så var det då dags att träna och träna. Och så fort man fått häng på en grej så går man vidare till nästa åsså glömmer man den första. Nä, riktigt så är det inte men ibland känns det så. Sen så ska man ju visst andas oxå emellanåt, det försvårar ALLT! 

Men så plötsligt hittade jag balans och "flöt" 25 meter UTAN att andas och det kändes så där effortless. Sen levde jag på de där 25 metrarna kan jag lova! 

I slutet av passet fick jag någon slags metronom att stoppa under simmössan för att försöka speeda upp mina armtag. För jag gör allt antingen för långsamt eller för snabbt och det funkar inte. Jag måste hitta en bra rytm OCH bara fokusera på en sak i taget och köra den om och om igen. 

Någon gång i framtiden hoppas jag att jag hittar den där rytmen och kan glida MED vattnet inte MOT det. Bakom något som ser lätt ut så ligger det många timmars träning, det vet jag. När någon säger att det ser så enkelt ut när jag springer så gör det ju det men jag vet ju hur många kilometrar jag tränat genom åren. 

Jag glömmer inte artikeln som jag skrev för jogg.se om att springa snyggt (läs gärna HÄR!) Jag minns än idag vad Jogg-Krister sa till mig om bilden på mig som finns överst i artkeln: 
"Eva, det ser så j-vla lätt ut för dig. Det ser ut som om du är ute på uppvärmningsjogg och alla killar runtomkring dig ligger på max och håller på att dö!" 

Så jag tränar på. Jag blir arg på mig själv men det är ok och jag ser framemot lägret på Playitas. Kanske att jag efter det åtminstonde kan andas på rätt sätt...

Och A-K - du är bäst, så är det bara! Tack för att du tjötar hål  huvudet på mig!

P.S. Baddräkten kommer från TYR och kan köpas HÄR! D.S. 

12 kommentarer:

 1. det ser säkert lätt ut när du simmar med, åtminstone för ett otränat öga..! :-) tror det kommer gå alldeles galant för dig. du verkar ha fallenhet för det mesta i sportväg - bara att gratulera!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det! Min man såg en film och tyckte det såg bra ut men så ser han ju inte det min coach ser...
   Fallenhet, nja jag tror att man kan komma långt om man bara tränar och tränar. Hard work pays off in the end. Det gäller bara att inte ge upp innan the end...;-)

   Radera
 2. Haha, duktig du är som kämpar på! Och stark ser du också ut att vara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfektionisten i mig har det jobbigt!
   Ja, stark - jag kämpar ju med mina chins men behöver ett gummiband för att orka dra upp min "tunga" kropp och sen vet ju du det här med att spänna sig precis när kortet ska tas och rätt vinkel ;-)

   Radera
 3. Hej! Känner igen mig med simningen. Har simmat 1,5 år och gör iofs framsteg, men funderar fortfarande på hur vissa kan simma så jädra fort utan ansträngning till synes! Det sägs ju att man måste simmat mycket under sin uppväxt för att bli riktigt bra på detta, men det vägrar jag tro! :) Mvh, Claes

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Claes det är verkligen inte lätt att lära sig att crawla! Jag har ändå simmat mycket när jag var liten och mycket i havet och kände aldrig under Öloppet förra året någon panik när det var mycket vågor, strömt och att jag "bogserade" min tävlingspartner. Det är det som jag ser som min stora styrka som simmare och hoppas på sikt när jag lärt mig att simma snabbt och EKONOMISKT så kommer detta bli en perfekt kombo: Orädd och snabb!
   Vi kämpar vidare, eller hur?
   /Eva

   Radera
  2. Absolut. Men det är ju bra att du är orädd, för det är ju den andra stora utmaningen med att simma öppet vatten. Kom ganska långt med att övervinna mina rädslor förra året, men lite läskigt kan det vara fortfarande :)

   Radera
  3. Härligt!
   Well, svenska vatten skrämmer mig inte men när jag läste om när Jonas Colting var i Egypten och det fanns risk för hajar då kändes det ju sådär :-P

   Radera
 4. Men FY vad du kommer att vara nöjd när du lärt dig! Önskar att jag hade tid och möjlighet men vi gör alla vår val på ett eller annat sätt :) Sedan tror jag också att du har en fallenhet och det ser säkert väldigt enkelt ut redan nu (om jag hade tittat)

  SvaraRadera
  Svar
  1. RM: Ja, jag VEEEET! Jag kommer var så J-VLA nöjd!
   Well, om det ser bra/enkelt ut eller ej det vetefan men jag lovar att lägga upp film från lägret i april så kan du få bedöma då ;-)

   Radera
 5. Svar
  1. Eller hur Andreas? Om inte annars kanske jag kan skrämma mina motståndare? Hehe.

   Radera