måndag 11 februari 2013

Både djup och yta...

Det finns djup i mig och det finns yta...dagens inlägg ska handla om både och...

De som läser denna blogg vet att jag har en förkärlek för skor och att det är mycket hemligt hur många löparskor jag har. För övrigt vet de flesta vid det här laget även att jag gillar att springa i skogen. Och nej, det beror inte på den nya trenden att trail är det nya svarta inom löpning, jag har faktiskt sprungit i skogen ganska många år nu. Så då kan man ju förstå att jag även har en del terrängskor. Man kan även förstå att jag inte kunde motstå ett väldigt bra pris på en intressant sko som ser ut så här:


Montrail Rogue Racer. Det är verkligen synd att Niklas på Trailstore.se  bestämt sig för att lägga ner nu när trenden med trail kommer men jag förstår att det inte går att rodda runt ett stort lager, många modeller, många storlekar om man inte har en finansiär (eller egna pengar) bakom sig. Jag rekommenderar er att gå in på sidan och kolla om ni hittar något för nu är det utförsäljning av det som finns kvar och det var där jag hittade denna skon. Tanken var att testa den idag i mina "berg" men jag vågade inte då klockan blev mycket och risken att det skulle bli mörkt innan jag hunnit runt på en runda var överhängande. Därför valde jag en annan runda och ett annat par skor.

Jag valde Claes W´s och min runda. En 13,7 km´s Göteborgsrunda. Fast idag var ju inte Claes med även om jag "taggade" honom på mitt träningspass på jogg.se. Jag mindes samtalet under vår runda strax innan jul och på sätt fanns han i mina tankar under hela passet.

Jag stannade och tog ett kort på något väldigt Göteborgskt, Älvsborgsbron:  


Jag kommer för övrigt ihåg att jag sa till Claes när vi sprang just på detta ställe där jag tog kortet idag att han skulle titta på bron. Då var det mörkt och den lyste så fint emot oss i slutet på vår runda. 

Jag älskar verkligen min hemstad och när jag springer under bron så kommer jag ihåg när jag var barn och vi promenerade mycket i närheten av just bron men även Nya Varvet. Då var det mesta stängt för allmänheten då det tillhörde Kustartilleriet idag är det helt öppet och det ligger en folkhögskola i det gamla fängelset, det finns bostadsrätter i de gamla officersbyggnaderna, det ligger ett hotell och en restaurang nere vid vattnet etc etc. Inget restricted area som det var då. 

Här nere brukar jag även köra några av mina rundor när jag har mina måndagspass. Trötta efter ett jobbigt pass kan deltagarna höra mig "tjöta" om att inte glömma att titta på den upplysta bron, STENA-färjan som just går förbi eller något annat som just då kanske inte går in i deras öron men som jag ändock berättar. 

I lurarna hade jag idag Göteborgssonen Håkan Hellström. I början när han slog igenom förstod jag inte hans charm överhuvudtaget för när jag lyssnade på ytan tyckte jag att det lät anskrämligt. Men så började jag lyssna på djupet, på texterna och sen var jag fast. Hans ödmjukhet på senaste plattan går rakt in i mitt hjärta och snart kommer det en ny platta. Tills dess njut av min favorit från "2 steg från paradise" låten "Du är snart där" som jag lagt upp innan här på bloggen: 

12 kommentarer:

 1. Ska det gå att se rundan på jogg, jag löser det inte. Om det inte är möjligt, har du lust att förklara sträckningen/ge mig länken till garmin connect/visa mig runt/annan motsvarande lösning. Jag behöver lite inspiration.

  SvaraRadera
 2. Nej, tyvärr Jonas det var bara en länk till passet. Kan inte lägga upp passet via min Garmin då min dator hemma är så gammal att jag inte kan ladda ner någon mjukvara som behövs för att ladda upp mina pass så jag lägger in dem manuellt fortfarande. Synd jag vet då jag har en så bra klocka och jag måste få tummen ur att köpa en ny dator.
  Rundan var i alla fall: Hemifrån mig vid Slottis-banvallen bort till Radiomotet där jag tog av höger mot Frölunda Torg-förbi torget-genom industriområdet efter torget-genom Grimmered (förbi brandstationen)- över leden efter Gnistängstunneln-över spårvagnsspåret- ned mot Nya Varvet/Tångudden-genom småbåtshamnen vid Restaurang Reveljen (det var där jag tog kortet)-under bron-förbi Novotel och Sjömagasinet - upp vid Jaegerdorfsmotet/Tysklandsterminalen-sista biten Slottsskogsgatan hem genom Majorna och hemma igen vid Slottis
  Beskrivning nog? :-) Ca 13,5-13,7 km

  SvaraRadera
 3. Ha! Den rundan har jag sprungit några gånger men hade uppenbarligen lyckats förtränga den. Sjukt ambitiöst att mata in alla pass för hand, jag orkar ju knappt ladda upp mina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ambitiös vet jag väl inte får då hade jag väl åkt å köpt en ny dator så att jag skulle få fram kartor och kurvor allt annat snyggt. Innan februari är slut ska jag ha köpt en ny dator! Det viktiga är väl inte registreringen utan att passen blir av? ;-)

   Radera
 4. Fina bilder, fina minnen. Jag växte upp u Kungsten/Ekebäck. Vi brukade fiska vid röda sten. Har aldrig sprungit där eftersom jag inledde min karriär 2010. Jag kommer ned till gbg för MEG den 8/3 +helgen. Vore jättekul att springa en runda kring Nya Varvet/Kungsten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, då är vi ju uppvuxna nära varandra ju! Jag bodde i Grimmered!
   Hör av dig när du är nere så att vi kanske kan få till en runda! Skicka mig ett mail (adressen ser du upptill höger) eller skicka ett DM på Twitter :-)

   Radera
  2. Jag gör så, kul! Brukar vara svårt att få till löp med allt festande, men om vi ska ut så har jag en anledning att hålla mig i skinnet. Jag ska spela skivor på festen på lördag kväll. Men lördag morgon? Eller sim på fredagen? Vi hörs!

   Radera
  3. Jamen varför inte båda? Vi höres om det!

   Radera
 5. Jag är också en skonörd av hög rang! Skulle helst köpa ett par nya i veckan.... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, även du Ida! Ja, hade jag kunnat hade jag velat testa alla skor som finns, hahaha. Fast jag har ju redan några favoriter men hoppas hela tiden kunna hitta något bättre...the quest for the perfect shoe goes on!

   Radera
 6. Att det finns skomärken jag aldrig hört talas om...

  Broarna har jag bara sprungit över en gång men jag minns att den inre, Göta Älvbron var f-n så mycket brantare och jobbigare då den kommer senare på Varvet. Slottsskogen var fint att springa i, förra sommaren, synd att jag inte kontaktade dig innan för att se om du var hemma för ett sällskapspass!

  Tack för påminnelsen om Håkan, jag delar din uppfattning också att han vuxit och senaste albumet uppskattar jag också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man lär sig nåt nytt vad gäller skor varje dag ;-)

   Ja, Göta Älvbron är värst, strax innan 15 km.

   Och ja, nästa gång du är i Götet - hör av dig!

   Håkan, ja senaste skivan är bra, mer djup och ödmjukhet än innan nästan på gränsen till överdrift. I låten ovan finns ju textraden: Å när de står där i min dörr och säger: Håkan du var bättre förr...
   Även i River en vacker dröm: "Alla vi se dig dala nu Håkan Hellström..."

   Radera