lördag 12 januari 2013

Trötthet och utrustning

Förra lördagen sprang Tine och jag nästan 32 km på asfalt. Idag var det våra "vanliga" 26 km i Änggårdsbergen. Passet idag tog betydligt längre tid jämfört med förra veckans långpass på asfalt men tröttheten är helt annorlunda. Stelheten jag hade i vaderna förra söndagen kommer jag inte ha imon. Dock kommer det känns rejält i rövva (som man säger här i Göteborg) imon pga kuperingen idag ;-)

Idag blev även ett bra test på vad som komma skall nästa helg: Sandsjöbacka Trail Marathon.
Tine och jag ska springa ihop och nu verkar det även som om vi kommer att bli en trio då min tävlingspartner på Öloppet Maria har fått en plats! De tre musketörerna, hehehe. Visst det är tävling men detta kommer att bli lite annorlunda då vi gör detta ihop och inte kommer att gå för full maskin. Kolla gärna banprofilen och jämför med Lidingöloppet så kanske ni förstår varför! Det är nog realistiskt att vi kommer att klara det på ca 5-6 timmar så det kommer att bli det längsta löppass jag någonsin gjort, både sett till tid och km. Då är det skönt att veta att man inte är ensam och kanske att möjligheten att hitta rätt på kartan är lättare om man är flera. Säkerhetsmässigt känns det bra att inte heller springa själv om man skulle skada sig (jaha, här ligger jag helt själv på en myr med en bruten fot! KUL!).

Idag körde vi Icebugs pga snön men det var mjukare i marken än vi trodde och isen från tidigare har ju smält bort så idag hade faktiskt "vanliga" skor funkat. Får se hur vädret "artar sig" under veckan. Kan bli svårt med skoval (ojoj, vilka i-landsproblem!)!

Yllestrumpor är ju självklart då vi med all säkerhet kommer att bli blöta om fötterna och även om de blir blöta håller de värmen bäst. Så här lätt smutsiga blev mina efter dagens pass:


Jag kommer ha min vätskeryggsäck på mig nästa helg, dock utan vätskeblåsan i. Jag hade ju även denna ryggsäck på Öloppet och den känns nästan inte som om man har den på sig! I den kommer jag lägga en extra jacka, gels, vätska, bars och min pannlampa (som bara kommer att behövas första biten.Alt om man springer vilse och inte hittar rätt kan det vara skönt att ha den med sig och mörkret kommer). 

Kläder återstår att se, vet ju inte hur vädret blir nästa söndag men det ger sig. 

Imon kommer jag vila, jag är lite sliten. Min kropp jobbar inte bara kroppsligt på högvarv utan även "själsligt" varför min ork inte är 100% så jag lyssnar på den och vilar. Bra Eva.  


8 kommentarer:

 1. Bra Eva, vila när det behövs... =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svår balansgång eller hur M?
   Man vill träna för att det ger en energi men när "det andra" suger ur så mycket så måste man vila helt för att inte bryta ner för mycket.

   Radera
  2. Ja, men det är bra att vara rationell ibland. Inte trasa sönder mer än vad som redan är trasigt. ;) Kram!

   Radera
 2. Spännande nästa helg, ska hålla tummarna för dig. Låter som ett tufft lopp med den banprofilen! Och du, var rädd om foten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska bli kul! En riktig utmaning!
   Lovar ta hand om foten :-)

   Radera
 3. Varför ska du inte ha vatten med dig i ryggsäcken? Hur tänker du göra?
  *nyfiken*
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kommer bli full med annat :-)
   Tar med lite vätska sen finns det vätska på checkpoints så jag kommer inte bli törstig :-O
   Kram!

   Radera