söndag 27 januari 2013

En längtans servett

Nu har värsta kylan flytt sin kos och temperaturen är uppe mot nollan. Det snöar eller kanske man ska kalla det snöblandat regn.

Jag gillar vintern när snön ligger vit, det är några minus och solen skiner. När det knarrar så där gött (göteborgska för gott) under fötterna. Idag är inte en sådan dag. Det är mer grått och tråkigt. Men våren är på väg för idag drog jag på mig jackan med det här emblemet:Idag var det premiär för Friskis & Svettis Göteborgsvarvsträning i Skatås. Det är ju ett litet vårtecken tycker jag i alla fall. 8 km var första distansen. För att dryga ut så sprang jag dit oxå, en transport på 9 km. Efteråt blev jag hämtad. Det fick räcka med 17 km idag. 

Snart får vi middagsgäster och jag började leta efter servetter. Julservetter var det jag hittade först men det är så tacky att ha i januari att jag hellre använt hushållspapper. Men så hittade jag ett oöppnat paket med följande motiv:Jordgubbar, eller är det smultron? I mitt hjärta väcktes längtan efter sommaren. Att vi står ut med vårt överjävliga svenska väder är ju just pga av den svenska sommaren. Fast inte när det regnar och är kallt så klart utan när det är så där perfekt och man förlåter alla andra 10 månader av skitväder. Jag längtar dit. Speciellt i år då förra sommaren var den värsta i mitt liv. Jag vill till sommaren och få en bra sommar. Ni vet där sorgeåret som min terapeut pratat om och datum jag måste igenom. 

Snön yr runt husknuten och jag förstår att det är några månader kvar till dess men min längtan är väckt. 

8 kommentarer:

 1. Tack för att du översätter "gött" ;) åå, jag längtar också till sommaren och VÅREN!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, tänkte att några kanske behövde den översättningen, dock inte du ;-)
   Ja, sommar mmm.

   Radera
 2. Där nere i Småland jag kommer ifrån heter det "gutt". Min femåring säger numera "fett nice"..vilket jag funderar på om jag ska fortsätta tillåta..:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, gutt!
   Ja, sonen har oxå en massa konstiga uttryck. När något inte är bra eller fel/fake säger han: "Äh det är ju helt failat ju!"
   Fett nice, nja jag vet inte heller faktiskt om det är ok...
   Annat var det förr när man sa: Very well cykelställ! ;-)

   Radera
 3. Satt på jobbet idag och administrerade, för att få lite musik slog jag på Spotify, senast spelade låt var Bo Kaspers som du skrev om och jag tänkte på dig - och just då plingade det till min inbox om att du lämnat en snäll kommentar hos mig. Hoppas att allt är bra med dig. Keep running!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Telepati oss Göteborgare emellan? ;-)
   Jepp, jag mår bättre. Går faktiskt i terapi efter ett jobbigt 2012 och det går framåt! 2013 kommer bli bra! Och ja, I'll keep on running ;-) Kram på dig CM!

   Radera
  2. Vad bra att allt är bättre, jag har också gått hos en terapeut när livet varit nog så jobbigt (separationer etc) och det är det smartaste valet jag gjort i den stunden. Det bästa tycker jag är att jag förstår mig själv bättre och jag känner mig mycket klokare, har dom där berömda "redskapen" med mig. Nu känner jag mig starkare än någonsin, men det kommer väl alltid något (eller någon!) och sätter en på pottan.
   Du är på väg i rätt riktning, hejja dig!

   Radera
  3. Du har så rätt CM, man lär sig mycket om sig själv och att få hjälp/stöd/verktyg för att kunna gå vidare och ta sig igenom svåra saker lär en för livet. Men precis som du säger så när man mår som bäst igen händer väl något jävelskap som ställer livet på ända. Men som någon sa till mig: De är oftast de starka som utsätts för prövningar så att de ska kunna lysa vägen för andra genom sin styrka. Heja dig med :-)

   Radera