måndag 14 januari 2013

Mitt nya hemliga vapen!

När man får ett tips från en f.d. orienterare inför ett långt traillopp så lyssnar man. Tack Lena,  aka Gasellen, om tipset om våtsockar/neoprensockar. Jag slängde mig direkt i bilen till SM SPORT för inhandling av detta min lösning mot frusna fötter med blåsor! Yllesockar, släng er i väggen, typ.

Bästa Stefan Millegård (SM SPORT, ni fattar namnet på butiken, va?) vet allt om orienteringsutrustning. På en hylla fanns det fina skor (Inov-8 och Icebugs mest) och när en man stod och tvekade om vilken modell han skulle prova så kunde jag inte låta bli och sen var diverse skodiskussioner igång, hahaha. Stefan förstod mitt dilemma inför helgens lopp; Icebugs Anima eller Inov-8 X-talon 190? Ja, är det hårt i marken och is så blir det Icebugs annars är ju löpkänslan bäst i mina röda finingar. Pratade även om att tyget i 190:an har en del att önska och Stefan höll med och sa att han nog skulle rea ut de sista paren han hade kvar.

Tillbaks till "strumporna" då, så här ser de ut:


Ja, jag kommer att testa dem innan så klart! Att springa 43 km (förmodligen längre) i ett par nya strumpor - I think not! Och ja, jag kommer även att smörja in mina tår med en fet kräm för att motverka blåsor. 

Idag har jag annars tränat ett F&S Flex-pass på lunchen, där instruktören som är en god vän till mig först inte kände igen mig alls. Och nej, det berodde inte på min stela rygg utan mer min nya frisyr ;-) Sen ett lugnt rekningpass inför morgondagens morgonpass med Maria F. 

Avslutar detta högst viktiga inlägg om utrustning i en något seriösare ton. Nedan ett urklipp ur en minnesannons i helgens Göteborgs Posten. Fina ord. (Utav hänsyn till familjen har jag klippt bort namn)

4 kommentarer:

 1. Blir underlaget som i 08-land idag med massor av mjuk pudersnö skulle jag välja Xtalon med den "specialsockan" :-)

  Och den där texten av Winnerbäck är finfin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det lutar åt det Staffan. Ska köra en testrunda uppe i Änggårdsbergen på fredag för att kolla hur det ser ut där. Förhållandena där och på Sandsjöbackaleden är ganska snarlika.

   Har förstått att det är Winnerbäck, hade ingen aning då jag inte lyssnat på alla hans alster (än). Fint, I agree!

   Radera
 2. Nysnö känns lite klurigt, men då jag också äger ett par X-talon 190 så kanske jag ska jag pröva dem istället för Anima Bugrip.

  Ser fram mot recension av neopren-sockan.

  /Joakim aka Ultrafear @ Twitter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nysnö beroende på djup är lite lurigt. Men tror ändå att om det "bara" är snö så funkar nog X-talon bäst. Är det däremot hård snö med isinslag så funkar Animan bäst. Vilka problem man har :-P
   Återkommer om sockan, så klart!

   Radera