lördag 5 januari 2013

Bloddoping?

Ja dagens långpass i Änggårdsbergen "föpassades" till asfalten istället då det när jag sprang en rekningsvända där igår insåg att visst att isen var borta men det var så blött så blött. Så här geggiga var mina skor efter 10,5 km:


Det jobbigaste var dock att jag blev blöt å kall. Lätt att trampa fel när jag blir det. 

Kort efter passet igår så var jag och lämnade blod. 31:a gången i ordningen och mitt Hb låg på fina 142. För några år sen hade jag en gång ett värde på 152. Gränsen för bloddoping för kvinnor går vid 157. Hade för övrigt en intressant diskussion på Twitter häromdagen vad gäller en viss polsk skidåkerska som leder en viss tour. Det var visst inte bara jag som fick Muhlegg-vibbar på denna skidåkerska...

Dagens asfaltspass som jag självklart sprang med Tine fick i alla fall en fin total på 31,85 km och ett snitt på 5:08 min/km. Första 23 km kändes ok och gick i farter runt 5:00-5:10 min/km och sen slutade Tine och jag prata med varandra, vi orkade helt enkelt inte "tjöta" mer. Då gick tempot ner till strax under fem-fart i några kilometrar, hahaha. Sen var de tre sista kilometrarna en kamp och tempot sackade mot 5:20 fart. 
Helt slut i benen och även en en viss stelhet har nu infunnit sig. Har inte sprungit så långt sen Lidingöloppet sista helgen i september...

Apropå något helt annat så beställde jag igår ett par nya tights:


Även om de är svarta i botten så är de ett bra komplement till min internationella outfit med Karolinertröjan. Man vet ju aldrig, det kanske blir kallt i New York i november ;-) 

Nu ska den "blodtömda" lägga sig i soffan för att kolla när andra utövar sport! 

10 kommentarer:

 1. bra jobbat, men jag hade nog sprungit 150m till :-) Dessutom beställde jag också tights idag, inte dessa dock!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Staffan, vi var så trötta att det var en omöjlighet med 150 meter till OCH sen var våra magar lite i olag efter gels så toaletten hemma drog lite om jag säger så ;-)
   Vad blev det för tights? Gröna kanske? ;-)

   Radera
  2. Ah, den känslan känner jag till alltför väl. Nej, inga gröna tights (huva, lite Peter Pan-känsla över det), utan ett par svarta och röda Orca kompressionstights, weekend deal på Start Fitness, finns länk i 2XU-tråden på jogg.se, funkar inte av någon anledning att kopiera in adressen här på IPaden.

   Radera
  3. Hahaha, Peter Pan, nä håller med inte snyggt :-O
   Orca, ok, har 2XU och Sugoi det får nog räcka ;-)

   Radera
 2. Coola tights och cudos för löpningen! :) Gegga är gött! :)

  /J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Johan, ja gegga ÄR gott! Älskar att springa i skogen men man blir lätt kall när man ska springa långt om det är blött så här års :-P Eldprovet på detta blir om två veckor på Sandsjöbacka Trail Marathon. Har hört att det är ganska geggigt på leden nu men det kan ju ändra sig på två veckor :-P

   Radera
 3. Ah, tack för rapporten om Änggårdsbergen. Tänkte ge mig dit i morgon. Men jag har varit bortrest i två veckor så jag har ingen aning om hur underlaget är här i Göteborg. Inga bråddar behövs då med andra ord. Tar på mig terrängdojorna. Snygga tights, och grymt bra jobbat med de 31 kilometrarna, benen är väl värda ett par nya tights.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Josefin! Lycka till på ditt pass! Nej, inga broddar behövs, isen är borta.
   Snygga tights är aldrig fel som belöning ;-)

   Radera
 4. Du ar stark!! 31,85 km 'bara sadar' ar ju helt enormt. Heja dig finaste tjejen!! Och du, supersnygga tights! I want to see them on!!

  SvaraRadera
 5. Tack! Senaste 30 km var Lidingöloppet men det är ju packad stig. Senaste så här långa asfaltspasset var i mars!!! Inte konstigt att det känns i vaderna!
  Återkommer med bild på tightsen när den anlänt! ;-)

  SvaraRadera