tisdag 28 maj 2013

Mot den 3 augusti!

Igår började jag veckan med att tidigt på morgonen dra på mig det här:

                                

Sen begav jag mig till Sisjön för att simma med min partner Maria. Vi skulle bara simma då hon hade ont i hälen efter BUM (edit 45 km terränglopp). Vi simmade tvärsöver sjön och tillbaka. Ca 550-570 meter varje vända. Sen fick det vara nog. Det var mycket kallare än sist och när man bara simmar och inte sticker upp och springer emellan håller man inte värmen lika bra. 

Under dagen hamnade jag sedan i diskussion med en person på Twitter som dissade Total Immersion. Jag säger inte att det är bästa sättet att crawla på men jag tror på grundidén att lära sig simma så ekonomiskt det bara går. Ekvationen är enkel: Bättre ekonomi = kostar mindre energi = man simmar fortare. Då mitt mål är att tävla i swim-runs/aquathlons så är detta av yttersta vikt. Jag vill inte att simningen ska göra mig så trött att det påverkar min löpning som är min största styrka. Dessutom så har jag inga planer på att bygga upp min överkropp så att jag kan veva som en väderkvarn och simma 50 meter på världsrekordtid. Jag vill lära mig att simma smart och nyttja det jag har. Det är ganska teknikkrävande men jag vet att på sikt kommer det att ge en stor vinst för mig. 

Att dissa något som man inte påläst om tycker jag är fel. Och sen att bara välja att bemöta/svara på det som man vill och att ignorera vissa saker tycker jag är riktigt dåligt. Den 3 augusti vet vi hur dåligt det är det här med TI.  

Efter en rusch till Östra för att hjälpa en väninna och sen ett backintervallpass på F&S så tyckte jag i alla fall att jag på vägen mot den 3 augusti var värd det här till kvällsmat: 

                               

P.S. Alltså vad är det med Blogger som göra att bilder numera kommer upp i dålig upplösning? Uppdatering tack! D.S. 


4 kommentarer:

 1. För att ha en mara framför dig så verkar du väldigt avslappnad och jag tror inte heller maratonloppet i Stockholm har så stor betydelse för dig?! Du verkar vara på väg att ställa om mot andra mål med din träning än asfaltslopp som Stockholm marathon och Göteborgsvarvet, Svimruns och terränglöpning! Antar att det är skönt att "hitta hem" på det sättet?

  Noterade din "kamp" med JC igår på Twitter, en kamp som är svår att vinna med vettig argumentation när väl bestämt sig för att dissa något vilket han gör med tröttsam regelbundenhet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korrekt noterat Staffan vad gäller mina resterande asfaltslopp. Dock var jag inte så glad när det regnade imorse och jag var tvungen att ta spårvagnen till jobbet och det hostades och nös till höger och vänster! Vill ju inte bli sjuk nu ju!

   Och ja, jag har hittat hem och det gör att ett visst lugn infinner sig. Jag har en plan för lördag som baseras på min form men även på lust/njutning :-)

   Ja, jag gav det ett försök men fick inte svar på vissa saker alls. Dåligt att välja bara att svara på vissa saker. Den 3 augusti får vi väl se hur dåligt det är att simma enligt TI ;-)

   Radera
 2. Söta lille Eva i swindräkt!Underbart att känna sig så lugn inför maran..Jag har grym motivations brist inför Båstad..Kanske ska köpa mig en BEN&JERRY jag med....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha. En ödla vart det visst någon som kallade mig igår :-P
   Det är LÅNGT kvar till Båstad! Du hinner äta mycket glass innan dess å jag med :-D

   Radera