onsdag 8 maj 2013

Bakom ett namn

Många gånger så har jag fått frågan om varför namnet på min blogg är Fit-Eva. Många gånger är också de gånger då folk "förfärats" över namnet och nästan tyckt att det är provocerande.

Ibland har jag undrat varför det hängt med och varför jag inte ändrat då även jag har ett hat-kärlek-förhållande till namnet som tydligen diskuterats både på forum och Twitter.

Efter inslaget med mig som FITT-PT i serien "Sex veckor" på SVT Play så har väl namnet diskuterats ännu mer. Jag vill bara förtydliga att detta är ett högst seriöst inslag och inget skämt. Jag har faktiskt tittat på hela serien som är riktigt bra men den är riktad till ungdomar och vissa i min generation tycker nog att den är lite "over-the-top". Sen är det faktiskt visat i forskning att bäckenbotten och the core jobbar bäst ihop så det är inte något "humbug".

Tillbaks till början då. Jo, det var en tjej jag tränade och när hon länkade till sina träningspass hon varit på där jag varit ledare stod det: "Slottis med Fit-Eva"
Jag tyckte det var lite kul och när jag bestämde mig för att börja blogga kom jag att tänka på det. Inte trodde jag väl då att någon skulle vilja läsa min blogg än mindre reagera över namnet. Sen hur pass fit/vältränad jag EGENTLIGEN är, ja, det är det väl ingen som vet, inte ens jag själv.

Namnet är dock något som folk har lätt att komma ihåg och jag får väl inse att det har blivit en del av mig. Ungefär som att det blivit en del av mig att springa i kjol.

Igår kändes det som svensk sommar så på företagspasset som jag höll i Skatås så tog jag på mig mina Sverigestrumpor och min mörkblåa kjol (OBS! Bilden tagen med fokus på strumporna, inte att jag har dålig hållning för det kan ju inte en person som är fit ha):


Så vad tycker ni som läser? Är det provocerande TROTS att det faktiskt bara är ETT t - går det att missuppfatta? Ska jag ändra? Kanske ska börja kalla mig Kjoltanten istället? ;-) En anledning att jag undrar är bla att jag funderar på att koppla min hemsida hit men då kanske jag skulle få mindre uppdrag ELLER kanske ÄNNU FLER? ;-) 

14 kommentarer:

 1. Kör för 17 :)
  Klart att folk lyfter på ögonbrynen och undrar, det gjorde jag. Undrar man något får man fråga och då kommer det ett svar så är saken ur världen :)
  Mvh Anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Anders! :-)

   Radera
 2. Haha, jag tycker det är ett superkul namn, precis min typ av humor, och blir ganska road över folk som "förfäras" över det :) Behöver inte bytas ut enligt min mening..att lägga till ett t tror jag heller inte på, då skulle charmen med det försvinna och det skulle faktiskt bli lite vulgärt. Perfekt som det är nu med andra ord, och om folk blir upprörda så får de väl bli det..de kanske ska skriva en insändare i lokaltidningen om hur hemskt det är?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha, jag kör väl på då och inväntar insändaren i GP :-P

   Radera
 3. När jag började följa din blogg så reflekterade jag inte över namnet innan sambon fällde en kommentar. Det kanske säger mer om de som gör kopplingen än om dig tänker jag :) Och i slutändan varför ens bry sig om vad någon annan väljer att kalla sig har människor inget vettigare att lägga sin tid på. Rock on!

  sen ett lite PS jag gissar att du har en webplats och inte en hemsida. En hemsida är enbart en enda sida medan en webplats är uppbyggd av flera sidor. DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria! I will rock on then ;-)
   Och ja, självklart har du rätt vad gäller hemsida och webplats!

   Radera
  2. Jag tycker liksom andra att du ska behålla namnet, det är ju du nu! Folk blir ju "förfärade" över de mest triviala saker vilket var dagens samtalsämne över lunch (din blogg diskuterade vi dock inte...;)) och människor över lag har en otrolig förmåga att lägga energi på fel saker.

   När jag berättar om saker du skrivit eller kommentarer du lämnat för t ex hustrun, så är jag dock lite pryd och säger oftast, "Du vet Eva, som skriver bloggen Fit-Eva, med ett t".. :-)

   Radera
  3. Ja, det verkar vara inarbetat ju!
   Folk lägger ofta tid och energi på fel saker, I agree.
   Jag förstår att du "förklarar" för din fru, det får jag ofta själv göra ("....alltså med ett T, som fit, vältränad alltså!")

   Radera
 4. Ändra inte ett vinnande koncept! Dessutom bättre att märkas än att inte märkas alls eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kör jag väl vidare då! Rock'n'roll helt enkelt Tove! ;-)

   Radera
 5. I mina utlandsoron later det helt perfekt och jattecoolt. Men om det dessutom skulle missuppfattas till nagot provocerande sa ar det nog bara bra. Tror jag. Kor pa med ditt namn du, Fit-Eva!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Coolt it is then Petra! Namnet får vara kvar!

   Radera
 6. Äh skit i det!! Folk har ingen humor/självdistans. Hel-coolt namn ju. :-)

  SvaraRadera