fredag 24 maj 2013

Nu räcker det för F-N!!!

Nu är jag så j-vla förbannad att jag nästan skulle kunna strypa någon!
Jag är så j-vla trött (ursäkta svordomar men nu är måttet rågat!) på att de som cyklar i Göteborg (och efter vad jag förstår via Facebook och Twitter inte bara här) inte visar någon hänsyn whatsoever!
Ska det vara risk för mitt liv att transportcykla till mitt jobb?
När slutade cyklister (korr. inte riktiga cyklister utan vuxna som cyklar kanske jag ska förtydliga) att bry sig om regler?
När blev det norm att det är ok att cykla mot rött, cykla på trottoaren, cykla mot färdriktningen, cykla ut rätt framför bilar/fotgängare/andra cyklar? Skita i att ha ringklocka och ljus? Räkna kallt med att ALLA andra visar DIG företräde även om du helt klart INTE har det?
Imorse gick jag med min cykel över ett övergångsställe i centrala stan när FYRA cyklister håller på att meja ned mig. De blir arga på MIG när jag skriker efter dem och visar mig fingret! Och ja, när man cyklar och kommer till ett övergångsställe så LEDER man cykeln över. Det är faktiskt BÖTER på att cykla över ett övergångsställe!

Jag har nu skickat in en artikel till Göteborgs-Posten och deras Debatt för jag anser att detta bör komma upp till ytan och diskuteras. Vad var det som gick fel? Varför blev det så här?

Kommentera gärna! Jag är all ears! 

9 kommentarer:

 1. Jag är HELT inne på din linje! Är astrött att helt plötsligt ha en cyklist i röven när jag tex ute med voffsen på promenad. Jag bara ska höra att dom kommer och blixtsnabbt flytta mig för nu kommer ju dom.....Varken ringklocka eller talförmågan har dom, utan på G att meja ner mig och hundarna! Cyklar förbi och hör:Håll in hundjävlarna för fan! WHAT???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh fy vad dåligt! Hur de lyckats komma högst upp i hierarkin?! Nä, fr.o.m. nu ska jag säga ifrån VARJE gång!

   Radera
 2. Jag cyklar från Frölunda till Sisjön i stort sett varje dag och på den sträckan är snarare fotgängarna problemet. De går på höger sida eller mitt i vägen, gärna flera i bredd, de korsar cykelbanan utan att ens se sig över axeln och flyttar sig inte när man plingar på dom.
  Jag har funderat på om man inte lär ut trafikvett i skolorna längre? Verkar som om många här i stan skulle behöva lära sig sånt igen om inte annat, alla måste ju få använda vägarna. Hoppas de tar in din artikel i GP!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Emelie det är inte bara de som cyklar som är ett problem. Fotgängare med musik i öronen som inte har koll på sin omgivning ser jag även det varje dag. Generellt råder det en dålig stämning i trafiken och jag håller med dig, vad lär man ut idag? Jag vet vad jag lär min son i alla fall men det kanske är gammaldags att lära sig regler och visa hänsyn? Synd.

   Radera
  2. P.S. Ja det kom med i GP idag! Något avskalat och under Fria ord/insändare. Alltid nåt!

   Radera
 3. ja det är en jäkla hets i Sthlm också. fick skäll av en annan cyklist häromdan för att jag bromsade in och släppte fram en bil. sjukt irriterande och fräckt. men min nya strategi är att behålla lugnet, bara cykla ifatt hetstyperna och informera om vad det är för någon regel som gäller vid aktuell plats. vissa skäms då lite. vissa. trafikvett på skolschemat finns nog inte längre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. Varför har det blivit så här? Generellt tycker jag att hetsen i trafiken mellan alla former av trafikanter blivit mer rå. Folk gillar inte att bli tillrättavisade och visar fingret. Jag kommer fortsätta leka polis, bra av dig S att oxå vara det för om ingen bryr sig blir det bara ännu värre.

   Radera
 4. Kul att GP gjort flera reportage om cyklandet i stan nu i dagarna! Du kanske startade en bra debatt med din insändare! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen Emelie! Hoppas att folk tänker till och att det blir ändring!

   Radera