torsdag 25 oktober 2012

Ett par skor och en väska

Ja det blir inte alltid som man tänkt sig. Värsta klyschan. Men mina nyinköpta mörkblåa Adidas Adizero Feather funkar inte. Igår skulle jag springa ca 17 km över broarna i planerad marafart och det gick bra i ca 7 km men sen så började det göra ont i tårna och framfoten. Ena stunden på höger och nästa på vänster. Till slut gjorde det så ont att det påverkade min fart. Ett tag ville jag stanna men hade ingen telefon eller pengar för att ta mig hem och att gå hem i bara t-shirt och kjol när det var 8 grader var inget alternativ. Således bet jag ihop. Sista tre kilometrarna gick i typ 5:30 fart till skillnad från början av passet som gick i 4:30 fart, det säger väl allt. 

Så jag lägger mina planer på att vara totalt matchad i New York åt sidan och kör på det som funkar. Mina orangea Adidas Adios. Nu upphottade med gula snören i all fall: 


Och det är inte vilka skonören som helt, det är ett par från ett par gamla Newton´s: 


Newton´s var de skor som hjälpte mig enormt i mitt steg i lindan av mina "löparkarriär" och de ligger mig fortfarande varmt om hjärtat även om de är lite för tunga för mina fötter numera. Deras MV2 (racer) är för tunn för längre pass men i vår kommer jag testa den ännu mer än jag kunnat göra nu pga all terränglöpning (det är en snabb asfaltssko). Så en del av mitt "gamla" jag kommer att sitta på mina fötter och ge mig tur när den "nya" jag springer maran i NYC. 

Jag var i alla fall riktigt sur igår men detta vändes till glädje när sonen gav mig en väska han gjort i syslöjden. 
Den var så fin så att jag nästan började gråta och jag vet att man blir partisk när det är ens egna barn och att man kanske även blir en smula patetisk som visar upp sina barns alster men jag gör det ändå! Så här kommer tre bilder på detta mästerverk som kommer följa med till New York: 

Här är ena sidan: 


Å här kan ni se fodret (vovvisar som sonen och jag älskar. Inte så roligt att älska hundar när man är pälsdjursallergiker):


Åsså andra sidan: 


Idag är det vadmassage och simning som gäller. Sen måste jag förbereda mig inför en TV-inspelning som jag tackat ja till imorgon. Jag, nervös? You bet! Detaljer om detta KANSKE avslöjas längre fram eller så hoppas jag att det går obemärkt förbi :-P 

8 kommentarer:

 1. Trist med skor som inte fungerar men på ett marathon är det viktigt att satsa på ett par skor som du känner kommer fungera hela vägen! Adios är en populär maratonsko bland drivna, lätta löpare och det är en fin sko som kommer fungera väldigt bra med ditt fina löpsteg! En lätt känsla är inte oviktigt på en så lång sträcka och stum i benen blir du ändå där i slutet oavsett mer eller mindre dämpning. Din outfit kommer ju ändå rocka längs med New Yorks gator, blå skor eller ej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt Staffan och jag kommer köra på Adios.
   Förhoppningsvis kommer jag springa lätt som en fjäder fram till typ Bronx och där (ca 34-36 km) så kommer jag med all säkerhet övervinna mina tunga ben när jag ser skyltar där det står: "Run or get mugged!" Haha.
   När jag står i starten kittad i min Sverige-outfit ska jag tänka extra på dig Staffan och låta dina ord följa mig på vägen :-)

   Radera
 2. Härligt! Hur dags, svensk tid startar du? Så att jag kan skänka dig en tanke där du står på bron menar likaväl som när du är halvvägs och framme vid Bronx, haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 09:40 = 15:40 svensk tid går min start. Sen får vi väl se hur snabbt det går. Hoppas i alla fall klara 3.30 och bör då vara i mål 19:10 :-)

   Radera
 3. Bra, då vet jag när jag ska skänka dig en tanke och hålla tummarna, Visst siktade du på 3:15 först men fotproblemen har kanske gjort att du sänkt ambitionen?

  3:30 tror jag du fixar ganska lätt men det är bra att samtidigt inte sätta ett för högt mål på första maran (been there, done that). Jag brukar säga att det är dumt att gå i mål besviken efter första maran istället för att vara supernöjd att man genomfört den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Staffan!

   Ja, jag tänker nog mer att jag ska klara det. Kollar man kalkylatorer så bör jag ha kapacitet för 3.10 men som du skriver så vill jag inte bränna ut mig på min första mara så 3.20-3.30 bör nog vara ett bättre mål. I Stockholm nästa år så kan jag nog springa med andra ambitioner förhoppningsvis. NYC skulle ju blivit min andra mara men pga foten fick jag hoppa Jubileumsmaran...

   Radera
 4. Fin väska! Den kan du bära med stolthet.
  Har nyligen hittat till din blogg och tycker det ska bli spännande att följa dig i NY. Hoppas du orkar rapportera riktigt mycket :)
  Stort lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack x flera!
   Jepp, lovar rapportera så mycket jag kan/orkar! :-)

   Radera