onsdag 10 oktober 2012

Tagen med byxorna nere...


Ja idag så fick sig några butiksexpediter sig ett skratt när de efter att ha hört mitt rop på hjälp från provrummet dragit undan draperiet och hittat mig där sittandes på golvet med ett par byxor neddragna till fötterna. Men låt oss ta det från början: Jag gick förbi en affär på väg hem från jobbet och såg ett par snygga svarta smala bomullschinos och bestämde mig för att prova dem. Sagt och gjort så äntrade jag butikens provrum och började prova. Visst att de svarta byxorna var smala och lite svåra att få över foten men ack så snyggt de satt på. Problemet kom när jag skulle ta av mig dem. De gick INTE att få över vristen! Jag satte mig på golvet och försökte en bra stund innan jag började ropa på hjälp. Då kom det två expediter och undrade vad som hänt. Båda två försökte och försökte och jag låg på golvet och ålade i olika positioner för att "hjälpa" dem. Försökte sträcka så gott jag kunde på vristen så att byxorna skulle komma över hälen och av men ICKE! Till slut fick jag kramp i ena vaden och då gav expediterna upp och hämtade en sax och klippte upp nedre fållen och jag blev befriad! Expediterna meddelade att de ALDRIG varit med om något liknande och att det inte alls berott på att jag har tjocka vrister för det har jag inte alls. Snarare så där smala vrister som kenyanska löpare har faktiskt. Byxorna måste helt enkelt vara "felkonstruerade". Som plåster på såren fick jag ett par vantar och ett par strumpor då de var helt övertygade om att jag var en "klädpolis" som brukar besöka olika butiker och sen skriva snällt/elakt om dem i sin blogg, hahaha. Jag förnekade detta å det bestämdaste men de verkade inte tro mig :-P 

Well, nog om hur jag lyckas hamna i konstiga situationer ALL THE TIME och tillbaks till det VIKTIGA! Vilka skor ska jag ha i NEW YORK!!! Här ser ni mina två val för tillfället (+ kanske mina orangea Adidas Adios även om de inte matchar): 


New Balance skon testade jag igår (det är den turkosa modell New Balance WRC1600B) och den kändes lätt och fin men är ju HELT FEL i färg. Den mörkblå Adidasen (Adidas Adizero Feather) har jag inte hunnit prova än men där funkar ju den mörkblåa färgen perfekt. Oavsett sko så har jag i alla fall fixat MATCHANDE skosnören: 


Ja, Staffan - DET var detaljen jag skulle fixa! Nu ska jag bara testspringa lite till så får vi se...i-landsproblem jag vet men jag vill ju inte skämma ut mig helt den 4/11!!!

4 kommentarer:

 1. Aha, inte Asics Tarther alltså! New Balance verkar omtyckta av många, för mig är det ett okänt märke, jag provade en tidigare modell, 904 en gång, en "halvlättviktare" på ca 270-280g men tyckte den kändes väldigt instabil. Feather är jag lite nyfiken på men tycker sulkonstruktionen verkar lite udda, liknar Adios men med mera dämpning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hade inte Tarther i Asics affären på Oxford street :-(
   Detta är min första NB sko och den är bra! Tunn sko som faktiskt känns som Adiosen, ettan alltså.
   Vad gäller Feather så håller jag med om att sulan är lite konstigt. Skon känns hårdare än Adiosen bara att klämma på den. Har inte testat skarpt ännu men det kommer! Färgen är ju det som är mest intressant och sen att herrvinnaren i förra årets New York Marathon sprang i Feather om jag inte minns fel...

   Radera
 2. Tarther verkar allt svårare att få tag på, i USA är den "discontinued". Kanske är skillnaden mot DS Racer för liten för att motivera den kvar i sortimentet förutom att Tarther är neutral och inte har de irriterande hålen i sulan som Hyperspeed och Racer har!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gamla vanliga storyn att de slutar med en bra sko :-(
   Well, jag ska leta lite till för att se om jag hittar ett par!

   Radera