torsdag 14 juli 2011

NostalgiJa, idag var det verkligen nostalgi på mitt långpass! I iPoden spelades Abbas skiva "Super Trouper" och det var så många minnen att känslomänniskan i mig nästan fick over-load!!!

När jag fick denna skivan (OBS på kassettband!!!) så var vi Spanien och vissa låtar sjöng de på just SPANSKA! Det var väl ett av ABBA´s framgångsrecept att de spelade in vissa låtar på sina skivor på andra språk för vissa länder.

Jag minns att jag 1980 var i samma ålder som sonen är nu (9 år) och att jag lyssnade intensivt med min SONY Walkman. När jag sen lärt mig låtarna så mimade jag och bästa kompisen Petra till dem. Hon var Agneta då hon var blond och jag var ju självklart Frida då jag var mörk. Fast jag var lite sur att Agneta fick sjunga de bästa låtarna men just Super Trouper är det Frida :-)

Tycker personligen att detta är deras bästa skiva. Precis när de höll på att dela på sig. Agneta ville inte mer. Hon orkade inte med all uppmärksamhet och ville bara hem till sina barn. Sedan kom sista plattan "Visitors" och sen var det slut. Men de slutade på topp och deras musik håller än.

Idag när jag lyssnade på plattan talade den till mig på ett helt annat sätt än den gjorde 1980 och jag berördes av många av texterna. Visst en del av dem är ganska triviala men en del är faktiskt genialiska. Lyssna gärna extra på "Happy New Year" som ju egentligen handlar om ett helt annat slut än ett nyårsavslut. När champagnen är slut och allt som är kvar av festen (=livet/förhållandet) är konfettin på golvet, vad händer då?

25,5 km blev det idag och första halvan gick i bra fart för ett långpass, ca 4:50 min/km men sen blev jag lite trött när jag fick en j-vla motvind sista 11 km och tempot gick ner till 5:10-5:30. Snittet blev i alla fall ca 5:10 vilket är helt ok.

Annars hägrar idag sista filmen om Harry Potter! Vem kommer vinna; Harry eller Lord Voldemort? Jag tror jag vet vem ;-) Och som ni alla vet; The winner takes it all (som för övrigt även den är med på "Super Trouper" plattan)!

2 kommentarer:

  1. Jo, vem har inte suttit och lyssnat på gamla LP-skivor/kassetter med ABBA? Mina föräldrar hade de flesta skivorna..de var fans som alla andra.

    SvaraRadera