söndag 17 oktober 2010

Running Lights Alingsås 11 kmIgår tävlade jag för och med jogg.se-gänget i Running Lights Alingsås. Loppet som egentligen skulle varit kvartsmara distans men som fick läggas om då det var en del arbeten inne i stan (de håller bland annat på att ta bort asfalt och lägga kullersten i hela innerstan)...

Dagen spenderades med underbara människor där det diskuterades både det ena och det andra - ledordet för dagen var INSPIRATION!

Sen drog (nästan) alla på sig löparstassen och de svarta jogg.se-tröjorna och begav sig till starten vid 19.00 efter ca 2 km uppvärming.

Jag ställde mig långt fram och fick en del blickar då det var ca +2 grader och jag var iförd kort t-shirt och trekvartstights, INGA vantar och mössa.

Starten gick och jag pinnade på bra i början. Medvetet drag från mig för att komma långt fram. Om konkurrerande damer hade jag ingen aning men kände att detta ändå var en bra strategi.

Blev första kilometern omsprungen av några killar men sen var det jag och en kille som höll ihop ca två kilometrar. Sen orkade han inte hänga med i MITT tempo och släppte.
Det var riktigt mörkt på vissa ställen och över en bro nere vid vattnet var det så mörkt att jag fick sakta ner rejält och kände att nu var det verkligen running on the edge. Bra med flaggvakter längs banan förutom på två ställen där jag skrek på en kille som höll på att springa fel. Han kom sen fram och tackade mig efter målgång för detta.

Efter att jag "tappat" killen så var jag ganska ensam och sprang även om en kille till. Då jag hade glömt min GPS hemma så hade jag en Polar klocka som jag inte visste riktigt hur den funkade och när jag tryckte för att den skulle lysa så såg jag ingenting så jag "sket" helt enkelt i den och tänkte att tiden får bli som den blir; jag kör på placering. Vid ca 4 kilometer så var det en flaggvakt som ropade att jag var första tjej och detta peppade enormt, tack för det!

Vid ca 8 km kom en kille ikapp mig och då var jag rejält trött och kände hur tempot gick ner. Jag skulle tippa på att jag fram till dess låg i 4:05 tempo men sen blev det långsammare. Det går inte att springa lika fort på kvällen; man ser inte riktigt/man vågar inte/det är svårt att se sin klocka etc etc så jag känner att jag ändå lyckades ganska bra. Killen informerade mig om att nästa tjej låg långt bakom och detta lugnade mig trots att jag sprang i ett långsammare tempo.

Försökte hålla killens rygg så gott jag kunde och låg ca 20 meter bakom honom resten av biten in till mål. Långt segt upplopp på ca 300 meter på MYCKET ojämn kullersten men där fanns mycket publik som hejade och jag lyfte för en gångs skull armarna i luften i en segergest när jag passerade målllinjen.

Blev fotograferad och kände mig glad att jag vunnit damklassen. Inte lätt att springa i mörker på cykelbanor och gator OCH att får springa nästan själv heller men som min man brukar säga: Det viktiga var väl ändå att vinna, eller?

148 män sprang i herrklassen och 70 kvinnor i damklassen. Min tid då?
45:45 och med en bra segermarginal; tvåan kom in på 48:26. 18:e person i mål totalt :-)
Över det hela ett ok arrangemang men jag gillar inte att springa på kvällen när det är mörkt.

Tack alla i jogg.se-gänget för en jättetrevlig dag och stort grattis till ERA prestationer!

Edit: Tack Richard för att du drog det sista!

2 kommentarer:

  1. Grattis till vinsten, alltid kul att vinna! Och jag sprang också i 3/4-tights och kortärmat igår, och då fanns det andra som sprang i shorts och linne, så jag var absolut inte värst. Frös inte det minsta..en del bylsar nog på sig lite för mycket kläder på tävlingar ibland känns det som.

    SvaraRadera
  2. medeldistans: Tack! Håller med, de flesta har alldeles för mycket kläder när de springer. Igår frös jag bara lite om händerna men helt ok, ångrar inte mitt klädval.

    SvaraRadera