onsdag 28 maj 2014

Att bibehålla fokus

Stressen tar hastigt tag i mig. Jag hinner inte riktigt med. Dagarna är för korta. Nätterna är för korta de med. Backloggen med saker som hopar sig och åtaganden jag har känns fruktansvärd. Nästan att det är så mycket att jag blir helt paralyserad.

I jobbiga stunder uppkommer tvivel och rädsla. Jag slår bort dessa känslor.

"When the going gets tough the tough get going" hette en låt på 80-talet med Billy Ocean. Jag försöker fokusera på orden så att de går in i mitt huvud.

Jag hör i mitt huvud min mentala coach Terjes ord: "Fokusera på det du kan påverka. Lägg inte energi på det du inte kan påverka."

Hitta alltid tillbaka till den röda tråden efter att du vandrat in på något annat. I min plånbok har jag en riktig röd tråd som vi funktionärer fick på F&S´s 30-års jubileum i Göteborg 2012. Jag tar faktiskt fram den ibland och ibland trillar den ur min plånbok bara sådär för att påminna mig när jag minst anar det och kanske mest behöver det.

Stay focused. Stay on track. Stay true to yourself. Stay true to your friends and loved ones. Be you, not someone else.

Jag är bra. Jag klarar det här. Jag tror på ödet och att jag genom livet testas på olika sätt. På gott och på ont. Inte alltid självvalt men oftast leder det på andra sidan till nåt bra.

Att överhopas av saker leder till att jag blir bättre. Bättre på att sålla och bättre på att fokusera. Påminnas om vad som är viktigt.

På lördag kommer jag stå på startlinjen stark och redo. Med fokus. Tillsammans med en av mina bästa vänner. Jag får en tår i ögat av ödmjukhet.


6 kommentarer:

 1. Grrrr... Skrev precis ett långt och lyckönskande inlägg om hur grymma ni är och vilken inspiration jag får av er. Och så försvann det...
  Ni kommer att rocka fett! Jag kommer att följa som en stalker!
  Underbara kvinnor, starka som satan. Kör så det ryker!
  Love, Victoria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Victoria!
   Tekniken, jag vet. Har hänt mig med. Väldigt frustrerande!
   Kram och nu j-vlar!!!

   Radera
 2. Du är så jäkla grym Eva!
  Jag ska hålla tummarna medan jag lufsar runt i Stockholm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Jörgen! Du är OXÅ grym!
   Stort lycka till på SM!

   Radera
 3. Nu är det sådär konstigt att mina kommentar på flera blogspot-bloggar försvunnit, skumt! Hursomhelst, det jag skrev var att det låter som om du är inne i en tuff period men du är så klok och stark att du tar dig igenom och kommer ut ännu starkare och klokare på andra sidan! På lördag ska vi äga, var och en på sitt håll!!! Håller tummarna för er!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite tufft nu men så är det ju i perioder.
   På lördag ska vi ÄGA! Kram!

   Radera