fredag 4 april 2014

Ut i spenaten!

Igår skulle jag testa de här finingarna:

                           

Icebug Acceleritas 4 som de heter. Tur att jag hade strumpor som matchade fint och igår var första dagen för i år som jag sprang i bara kjol (innan har jag ju haft tights under kjolen): 

                           

Tog bilden utanför och inte så nära spegeln för att bespara er att bli bländade av mina vinterbleka ben, hahaha. 

Jag sprang mot Änggårdsbergen (en transportsträcka på ca 1 km) och hade sen innan bestämt att idag var det dags att ta sig utanför min komfortzon och springa lite mera ut i spenaten. Det har inte regnat på ett tag och skorna är perfekta för lite mer off-road. 

Ut i spenaten är för övrigt ett uttryck som jag alltid kommer att förknippa med Krister på jogg.se

På siten idag och som varje fredag sen ett tag tillbaka kan man se filmer där jag ger tips. I dagens film visar jag två yogapositioner som är bra för löpare. Är ju inte så rörlig själv så dessa två är några jag gör ganska ofta. 

Tillbaka till spenaten då; vad hände? Blev skorna smutsiga? Trillade jag? Hur var fästet? Blev det skav av hälkappan (fått detta av trean tidigare)? 

Man kan säga så här: Fästet var enormt bra. Kände redan av det när jag gick hemma med skorna inne. De klibbade så där gott mot golvet. Inget skav av hälkappan. Och jösses vad varm man blev om fötterna! Blir tunnare strumpor nästa gång!

Jag sprang igår på mossbeklädda berg/stenar, rötter och barr och det var mest upp och upp. Minns faktiskt nästan inget ned. I en backe så fick jag till slut se mig besegrad och gick sista biten eller ja, gick och gick kanske kröp var mer en beskrivning av det jag gjorde pga lutningen på backen...

Sen när jag kom hem så åt jag faktiskt inte spenat (även om det är en favorit precis som grönkål) utan jag "tryckte" i mig ett stånd med persilja. Det är så gott! Synd att man inte kan leva enkom på persilja...men kanske en kombo med grönkål, löjrom och champagne hade funkat? Lite dyrt i längden dock, hahaha. 

Imon blir det i alla fall ingen sovmorgon utan då blir det långpass delvis ute i spenaten. Kommer ha sällskap med och kanske att jag lurar upp dem i den där backen, hehehe. 

Ha en fin helg! 
/Eva 

2 kommentarer:

 1. Älskar den där klibbiga känslan! Har samma på mina Trailroc! :-)
  Och det där med upp och nedför. Tycker jag att en runda är mycket uppför och nästan inget nedför, får jag för mig att springa den åt andra hållet. Märkligt nog brukar det vara lika mycket uppför även åt det håller.... Haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Trailroc "klibbar" bra de med :-P
   Sen håller jag helt med dig! Varför blir det alltid så? Haha. Ungefär som när jag cyklar till jobbet i motvind och sen när jag cyklar hem hoppas på medvind bara för att det är motvind hem oxå!

   Radera