söndag 26 augusti 2012

Högst personligt

Det är lätt att ha en tanke om hur man skulle handla i vissa situationer man skulle kunna hamna i livet. Sen när man väl hamnar i den där situationen så visar det sig att det inte alls är så lätt att följa sin ursprungliga plan/tanke. 

Livet ger en utmaningar för att man ska utvecklas som människa. Vissa utmaningar väljer man själv vissa andra bara trillar över en utan att man vill det. 

Att ha ett stort hjärta gör att man känner mycket och att man i vissa situationer inte ser till sig själv främst utan ser till andras bästa. Ibland är detta bra, ibland inte. 

Förmågan att förlåta finns bara hos oss människor. Att kunna förlåta och att be om förlåtelse är dock inte alltid så lätt. Att förlåta handlar inte om att glömma utan mer om kärlek och respekt.  

Sett i backspegeln har motgångar i mitt liv format den jag är idag och jag anser verkligen att jag idag är en "bättre" person jämfört med för 10 år sen. Jag har även insett att vara stark faktiskt även handlar om att våga visa sin svaghet och att be om hjälp. Ingen klarar något helt själv. Ensam är inte stark. Jag vet att jag har vänner som finns där för mig oavsett och jag vet att de vet att jag finns där för dem. 

Kanske är det så att det är de "bästa" människorna som utmanas mest för att "någon där uppe" vet att de klarar de och att de ska finnas här på jorden för att inspirera och stötta andra genom att visa sin stora mänsklighet; nämligen att älska och förlåta. 

Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad och jag minns hur vi i andra klass gjorde små posters där det stod: "Vill du få en vän ska du vara en vän". Med åren har jag lärt mig att man vinner mer på att förlåta än inte. Oavsett om det handlar om ens vänner, ens familj eller de man älskar.  

Jag vet att detta är en träningsblogg men jag hoppas bli "förlåten" för att jag även skriver om andra saker. Det är upptill var och en som läser att "förlåta" vissa inlägg som kanske fladdrar ut åt ena eller andra hållet. 


/Eva 

8 kommentarer:

 1. Kloka ord. Stor kram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Stor kram tebaks :-)

   Radera
  2. Hej Eva!
   Nu fladdrar jag åt annat håll! Vet att du ibland springer i Brooks. Hur tycker du de är i storlek jämfört med Asics och Newton. Är sugen på PureFlow och är osäker på vilken storlek jag skall ha. Skall de sitta mer slimmat än typ Asics DS trainer, Newton gravitas?
   Vad tycker du?

   Victoria

   Radera
  3. Hej Victoria!
   Måste nog säga att Brooks sitter lite tajtare på foten och är lite mindre i storlekarna. Sen beror det ju på modellen så klart. Jag har Pure Connect och det smiter åt gott om hålfoten. Dock var det svårt att välja storlek då jag hamnade precis mellan två och valde den mindre varför jag bara kan springa i dem kortare pass annars får jag blånaglar :-(
   Jag tycker att Brooks gör bra skor till ett bra pris och de är störst i USA. Här hemma i Sverige har de aldrig riktig slagit igenom tyvärr.
   /Eva

   Radera
 2. Som alltid så är du klok :) här kommer ett favorit citat från en vän på samma tema
  "Det är inte de som får det enkelt för sig i livet som lyser starkast i nattens mörker, de stjärnor som måste kämpa för att överleva är de vi ser klarast och de är de som leder oss rätt"
  Styrkekram
  //Maria

  PS springer du på Djurgården på lördag. DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria!
   Åh, vilket fint citat - tack!
   Kram tebaks!

   Springer tyvärr inte Tjejmilen på lördag :-(
   Är anmäld och tanken var ju det tidigare men då jag inte farttränat på länge så har det känts osäkert länge. Sen när Friskis & Svettis Göteborg bjöd in till 30-års kalas så blev valet enkelt - jag valde festen ;-)

   Radera
 3. Ett av mina favoritcitat är Erik Blombergs: "Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där. Vi se ju inga stjärnor, där intet mörker är." Du har alltid varit en stjärna som har lyst när mitt mörker har varit som svartast och jag säger som du en gång sade till mig - vad du än bestämmer dig för, så står jag ALLTID vid din sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, utan mörker skulle det inte finnas ljus, du har så rätt.

   Och för mig är du oxå en klart lysande stjärna jag ofta ser efter på himlen - tack för att du finns <3

   Radera