måndag 3 mars 2014

...the pebble in your shoe...

"It´s not the mountains ahead that wear you out; it´s the pebble in your shoe" - Muhammad Ali 

Ni vet när man börjar ett pass och man känner direkt att det är en liten liten sten eller nåt som ligger där och gnager men den är inte tillräckligt stor för att man ska stanna och plocka ut den. Well, springer man 50 minuter på löpband så leder den där lilla stenen till en blodblåsa:


För att göra en liknelse med citatet och blåsan så är det inte de stora målen som jag har framför mig i år som skrämmer mig utan det är den där lilla gnagande känslan av att astman likt stenen i skon kommer att ge mig "skav". 
Jag känner mig bättre och min kapacitet har åkt upp men kylan i kombination med fukten ställer fortfarande till lite problem. Precis som en sån där liten envis sten i skon. Jag plockar ut den och tror att den är borta men så dyker den upp igen.

Om man inte plockar stenar så kan man annars sysselsätta sig med att: 
1. Försöka filma sig själv tidigt en fredagsmorgon 
2. Försöka ladda upp denna film till mottagaren. 
Del ett ledde efter tre försök (först trillade kameran/telefon ned från kanten där den stod, sedan var jag inte i bild och avslutningsvis så stod grannen och gasade med sin bil så att jag inte hördes) i alla fall till en liten film. Del två ledde till att jag i tre timmar försökte lära mig hur man laddar upp en film via telefonen/datorn/nätet. Till slut gick det efter att jag nästan lyckats radera allt i telefonen och dubblerat alla bilder så att minnet i telefon typ är fullt. Hela tiden tänkte jag: I´m too old for this shit! 
Vill ni se filmen så klicka HÄR

Sen ta er gärna tid att läsa detta blogginlägg från Marcus Nilsson. Jag skriver under på allt han skriver och önskar nästan att det varit jag som skrivit det själv. Om jag kopierar inlägget och skriver om det lite och lägger upp det om sisådär ett halvår så kanske jag kan låtsas att jag skrivit det? Jag menar man får väl "stjäla" hur som på nätet? Det "stjäls" ju bilder, texter, ideér och allt annat dagligen idag på nätet. Till slut har väl ingen koll på vilka bilder, ideér och texter som är vems, eller? Jag menar, varför uppfinna hjulet igen? Nä, skämt åsido kommer inte hända här. Och de som "kopierar" mig; varsegoda, jag tar det som en komplimang. 

Har ni inget för er ikväll och bor i Göteborg så kom till Friskis & Svettis Majorna klockan 18:00 så lovar jag vissla så högt jag kan i visselpipan för er! 


6 kommentarer:

 1. Ingen dålig blåsa Fridman! Hårda som bandy bollar är vi! Bara ta mackans text :-P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, hårdare än granit! Nä, jag är ingen tjuv ;-)

   Radera
 2. Svar
  1. Du vet väl att jag alltid försöker imponera med allt jag gör C-M ;-)

   Radera
 3. Svar
  1. Ja, dumma blåsa som ställt till det hela veckan. Först idag som det känns ok.

   Radera