måndag 31 mars 2014

Jag klarade det!!!

HA! Denna månaden var det inga problem att "skrapa ihop" mina 300k!

327 står siffran på och då har jag några km till att regga senare idag efter mitt måndagspass! Det känns riktigt "gött" som man säger här i Göteborg och träningen känns att den flyter på.

I fredags var maken och jag på öppningen av Salming´s concept store. Förutom kläder, skor och annan utrustning så finns där även ett löpband där man ska kunna analyseras.

Själva butiken ser lite "hardcore" ut med sin kantighet som en låda med glas och blåa paneler:


Och vem var det som öppnade butiken genom att klippa bandet om inte legenden Salming själv! 

Klart man blir starstruck att se och träffa en legend och jag blev imponerad av hur Börje med ett leende på läpparna lät sig fotograferas med den ena efter den andra, inklusive jag: 

                              

Jag köpte lite underkläder och sen den här grå t-shirten: 

                             

Jag gillar grått starkt då det ju matchar mitt hår så bra, hahaha. 

Sen kan jag meddela att ett mysterium är löst. Förra veckan fick jag ett blåmärke och en svullnad på höger handled: 

                             

Jag kunde inte komma på att jag trillat eller nåt annat och undrade hur jag fått detta. Men så var jag och simmade på Åby och förstod var det kom ifrån. När det blir trångt så lägger jag mig extremt till höger då det ju är högervarv man kör när man är flera på en bana och när jag drar upp armbågen i svingen och ska föra fram den så slår jag i handleden. Ni förstår att jag längtar efter utesim så att folk ska sluta tro att jag kör bondage-sex hemma varje dag, höhöhö. 

Min simning går sakta men säkert framåt och jag känner att Maria och jag ligger ungefär där vi vill vara just nu och vi längtar båda efter att dra på oss våra våtdräkter och simma ute. Det är det som driver mig vidare att "tvinga" mig själv att köra tre pass i bassäng varje vecka. Lite som att köra på löpband och att du längtar efter utomhuslöp. 

Vi håller på att kolla över vår utrustning inför den kommande swimrunsäsongen och förra veckan fick vi leverans av skor: 

                            

Icebug har hjälpt oss med skor och vi kommer att testa två modeller som är intressanta just för swimrun: 


Greppet på Acceleritas är enormt bra på klippor men jag ställer mig lite frågande till om vi kommer att klara 65 km i så tunna skor med bara 4 mm drop. Enlight har 8 mm och ser och känns likadan ut som Anima (den utan karbiddubbar då, dvs inte BuGrip). Då tyget på bägge skorna är non-absorbing, dvs det ska inte släppa in vatten så är dränaget inte det bästa för swimrun varför vi kommer att borra hål i sulorna för att vattnet ska rinna ut när vi kommer upp på land. Jag får återkomma med mer info om detta längre fram när vi testat och "borrat". 

Våtdräkter då? Kanske någon undrar och vi håller på att kolla på detta oxå. Då det kan vara ganska kallt i vattnet i september så påverkar detta val av våtdräkt (tjocklek) men samtidigt så vill man inte ha en för tjock för det blir jobbigt att springa 65k i en tjock dräkt...och är det kallt vill man ju inte klippa av den...ja, ni fattar alla aspekter man måste ha i åtanke...dock känns det kul att testa olika saker och hitta det som passar oss bäst. Det är ju inte säkert att det är det som passar någon annan. 

Men det blir ju inte bara swimrun i år utan även några löpartävlingar. Jag nu anmält mig till Soteleden Terräng Marathon den 3 maj. Även om maraton är en lång distans så känner jag att det är just långdistans jag kommer att vara bäst tränad för i år och även terräng och jag känner att just detta loppet ligger bra till tidsmässigt innan swimruntävlingarna börjar. 

2 kommentarer:

 1. En ansenlig mängd löpning och lägg till det alla simpassen också!! Jag tror du bygger en uthållig maskin inför årets utmaning(ar). Det där med våtdräkt förstår jag att det är en vansklig kompromiss, att hitta något som fungerar så bra som möjligt både i vatten och på land! Det ska bli skoj att följa med på resan!

  Roligt med butiksöppnande och att du fick träffa "Börje". Själv fick jag ju en pratstund med Ewy Palm förra veckan, mycket inspirerande!!

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Ja, jag jobbar verkligen på min "maskin" ;-)
  Evy Palm, en legend hon med ju! Inspirerande indeed!

  SvaraRadera