tisdag 19 november 2013

2014 - vad händer då?


                   

Karga klippor och hav. En ganska talande bild om jag ser till hur 2014 kommer att bli. 
Som jag berättat innan så är det inga stadslopp planerade för nästa år. Dels för att min kropp inte klarar så mycket asfalt längre (börjar ju bli gammal!) och för att jag vill träna så grenspecifikt det bara går. 2013 har blivit varken hackat eller malet då det varit så många spridda fokus och det vill jag inte vara med om igen. Dock så kommer jag inte skippa asfalten helt. När våren kommer så kommer jag med all säkerhet vara sugen på ett hårt pass på asfalten där det hårda underlaget svarar så där gott på steget. Självklart i mitt sista par Adios 1, hehehe. 

Mitt fokus kommer för 2014 bli terränglöpning och simning. För som det ser ut nu i agendan så blir det dessa tävlingar under året: 

*Januari: 

*Maj:
Kullamannen (om jag får plats, står på reservlistan) (terränglopp)
Utö swimrun (swimrun)

*Juni: 
Kustjagaren (swimrun)

*Juli: 
Wetrockrace (om det blir av) (swimrun)

*Augusti: 
Öloppet  (swimrun)
Havsdraken  (swimrun)

*September: 
Ö till ö (swimrun)
Risveden Terräng  (terränglopp)
Lidingöloppet (terränglopp) 

I mån av tid och ork kanske det slängs in några andra lopp oxå, så som tex STT Skatås  och Lerum Vildmark  - vi får se. 

Marias och mitt största mål är som ni förstår Ö till ö. Vi har ansökt via våra meriter, genom lotteri och kommer även delta i Utö swimrun som är direkt kvalificeringstävling.  

Ett deltagande i ett lopp som är 65 km löpning och 10 km simning kommer kräva mycket träning och Maria och jag sitter och filar på vårt gemensamma upplägg. Det känns skrämmande och spännande. Men vi känner oss båda redo att ta oss an uppgiften. Den 29 januari 2014 vet vi om vi kommit med. Håll tummarna för oss! 

2 kommentarer:

 1. Spännande, den långa vårperioden kan ju också innehålla någon lite mindre tävling i närområdet bara för att stämma av formen? Lite nyfiken på knökfulla september? Om långa Ö till Ö är huvudmålet antar jag att Risveden och Lidingö är klart lägre prioriterade utan direkt målsättning men Risveden brukar du ju placera dig högt på? Hur går tankarna kring det? Bara genomföra dem eller tror du att du orkar prioritera dem också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kanske det kanske, vi får se. Finns ju många tävlingar att göra men vill inte lägga in för mycket i kalendern.
   Vad gäller Risveden och Lidingö så får de gå som de går. Allt beror på hur återhämtad jag är efter Ötillö. Båda är tävlingar jag gillar så jag vill gärna springa dem. Får lov att återkomma om målsättning för dem lite längre fram...

   Radera