söndag 7 april 2013

Var står jag nu?

Hardcore eller ej? Bedöm själva min lilla bula under knäet:


Det blev nämligen en liten vurpa i skogen igår när jag sprang "Stenrundan special". Snart har jag lika många ärr efter mina terrängeskapader som en gammal sjöman har tatueringar ;-) 

Well, jag kan vara glad åt att den där stenen som låg precis efter roten som jag fastnade i slog till mig UNDER knäet och inte PÅ knäet! Det blev is på och idag känns det ok men det blev "bara" en långpromenad. Nu bara ett pass till innan avresa till Fuerteventura/Playitas och det är imon och jag hoppas att ni håller tummarna för att det inte händer något missöde då som gör att jag istället för att träna får sitta vid poolen och dricka cava istället! 

Idag fick jag frågan vad min milkapacitet är. Jag blev lite ställd för jag vet ärligt inte. Att springa mycket i terräng och sen ägna sig åt minimalt med fartträning/intervaller gör att det är jättesvårt att veta. Hela tiden får jag höra att jag är snabb men blir nästan rädd, är jag verkligen det? Kommer faktiskt inte ihåg när jag sprang snabbt senast, var det Windsor Half Marathon i oktober? Sylvesterloppet räknas inte då jag var skadad nov-dec. Har ju sprungit några kortare pass i typ 4:20-4:30 fart men ställer mig ändå undrande till vart jag verkligen står idag? Är verkligen sub90 på Varvet ett realistiskt mål? 

Men en sak i taget. Först träningslägret där prio ETT är att lära mig crawla någorlunda bra. Det kommer bli löpning oxå men att tro att jag kommer orka lägga energi på att köra tuffa intervaller med dubbla simpass är ju inte realistiskt. Kanske mer att det blir distans i olika former. Jag kanske ska köra som Jonas Buud och skita helt i intervaller i år? Eller inte...

Jag bestämmer mig för att när jag kommer hem så ska jag göra ett test. Jag ska köra ett pass som jag vet är ganska utslagsgivande och sen får vi se om jag fortfarande är snabb eller ej. 

Nu, börja packa. Eller inte. De som känner mig vet att jag kommer att maska ända fram till imon kväll med detta då det blir point-of-no-return och jag MÅSTE packa...Maria, kan du packa åt mig? Du får en Snickers som betalning! OK?

9 kommentarer:

 1. Ha det superfantastiskt - jag är sååå avundsjuk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I will! Se till att fötterna blir bra snart så att vi kan köra den där swimrun-rundan ihop! Å glöm då inte att ta med Vilddjuret ;-)

   Radera
 2. Men Eva… stackars knä! Var försiktig nu så du inte "bara" får hänga vid poolen. Fattar helt dina tankar om fart, så kände jag inför Premiärmilen. Jag kör så gott som aldrig rena intervaller utan mer tempo i olika former. Minns inte när jag körde intervaller sist, länge länge sen… Men man vill ju gärna veta var man ligger, en bra fingervisning inför loppen om inte annat. Jag tror du fixar sub 1:30 på Varvet men som vi pratat om förut, ingen press i det. Man vet aldrig vilken dag man har, vilket väder det är. Ju mer jag springer desto mer ödmjuk blir jag faktiskt inför vädrets makter…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig. Tror mer och mer på att köra längre fartblock. Det närmsta intervaller jag kommit i år är när jag kör upp och ner i skogen.
   Springer ett traillopp helgen innan Varvet men det kommer ju inte kunna säga allt om formen. Well, det får bli som det blir. Och ja, det är skillnad att persa när det är +15 grader och mulet vs +28 och sol eller varför inte som i Stockholm förra året +3 och isande vind och regn?

   Radera
 3. Eller "stackars under knä" kanske jag skulle skrivit…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bulan hälsar och tackar för omtanken ;-)
   Kommer fortsätta springa i skogen, så klart :-P

   Radera
 4. Ha en toppenvecka på Playitas och fokusera på simningen och låt prestationen i löpningen vila istället för att känna en massa krav därifrån också. Det lär finnas många trails där men i ganska steril, stenig miljö. Klättra upp på någon bergstopp och beundra havet vetja! Du är stark redan och blir starkare där nere! Ser fram emot en bloggrapport som bara handlar om färg på baddräkter och så den obligatorisa foten i sanden mot solnedgången ;)

  Enjoy!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack å du har så rätt! Lite sky running helt enkelt :-)
   Lovar rapportera om baddräkter och andra väsentligheter!

   Radera
 5. Just det, Go Sky running :-)
  ser fram emot väsentliga rapporter :-) och bubbliga drinkar kanske ökar flytkraften i vattnet, värt att testa...

  SvaraRadera