fredag 19 april 2013

Post-Playitas...och skor!

Igår var en tung dag. Jag lade mig i sonens sacco-säck och typ dog på kvällen.

Visst beror tröttheten på att jag varit på träningsläger men även på andra saker oxå. Att vara borta en vecka från jobbet där i princip ingen tar hand om det jag gör annars gör att det ackumuleras en del. I onsdags jobbade jag non-stop från 07:45-15:45. Jag hann inte ens äta lunch. Inga pauser whatsoever. Well, jag ska inte klaga mer för jag har ett ganska fritt och flexibelt jobb som gör att jag kan lägga upp mitt arbete på ett sätt som andra inte kan.

Det jobbigaste är dock att min mamma är ganska sjuk. Hon blev riktigt dålig dagen innan jag åkte på lägret och det kändes inte alls kul att åka men efter mycket tänkande så åkte jag ändå. Igår var första gången jag träffade henne på mer än en vecka och det tog en del energi...

Utöver tröttheten i kroppen så finns det annars bara ett spår kvar av att jag varit på läger, nämligen det här:


Jepp, nybörjarmisstag såklart. Skavsår i nacken orsakat av gnuggandet av våtdräkten. Vaselin eller annat är tydligen det man ska smörja in sig med för att undvika detta. Nu har det i alla fall torkat in. När det var som värst såg det ut som ett öppet köttsår...

Inte ens ankomsten av nygamla skor kunde lyfta mitt humör igår: 


Nu har jag TRE par gröna Adios 1. Denna sko är enligt mig den bästa skon jag sprungit i. Tvån är ok men är hårdare/styvare i sulan och känns inte alls lika lätt. Tvåans sula slits inte lika fort dock och jag har ju två par tävlingsskor som jag specialdesignat i tvåan men de kan jag ju inte hålla på och springa i för mycket, de ska ju sparas till tävlingar. 

Om jag bara hade fått välja ett par skor att springa i resten av livet hade jag valt Adios 1. Jag skulle t.o.m. kunna tänka mig att skänka bort hela min skogarderob om jag fick löfte av Adidas att de skulle börja tillverka ettan igen. Ok, den funkar inte i terräng (dock ok på LL) och inte heller på Swim-runs så där hade jag fått behålla mina Inov-8 X-talon 190:or för terrängen och mina Merrell Pace Glove för swim-runs som komplement men sen hade det nog räckt. Jag har många skor i mitt hemliga skåp men jag använder inte ens hälften av dem längre... 

Så är det någon som bor i Göteborgsområdet och som har typ 39 i skostorlek så skulle jag faktiskt kunna tänka mig att bli en generös skogivare. Jag menar varför ska skor stå och samla damm hos Imelda när de lika gärna kan springa ute i naturen? Hör av dig i kommentatorsfältet om du är intresserad. 

5 kommentarer:

 1. Tråkigt att din mamma är så sjuk, det är klart det tar massor av energi, lägg på resa och att landa hemma i vardagen efter ett härligt träningsläger i vårvärme utan annat fokus än att träna, vila, sova (dricka öl, studera flugor...)

  Klar att det tar energi som sagt!!

  Jaså, går det fortfarande att hitta Adios 1? Trodde de var slut överallt nu. Mitt par har alltid varit lite trånga och jag har heller inte riktigt gillar plösen/överdelen/snörningen, nog därför jag fastnat för Tarther istället, den är lite mjukare i plösen och lite "mer sko"
  ovantill.

  Hoppas känslan vänder snabbt som tusan, trevlig helg! Jag avslutar jobbveckan med transportlöpning hem om några timmar följt av Jonas Gardell stand-up ikväll på teater med hustrun, ska bli grymt skoj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte kul med mamma :-(

   Jag har ju herrmodellen i Adidas pga min breda framfot och min storlek som är lägsta herrstorleken (39 1/3) har jag hittat! Det tråkiga är att Adios 2 i herr bara finns ned till 40 1/3 varför jag måste köpa dam som är lite för smala (har dock ett par rosa som jag kör på löpband) eller köpa egendesignade via miadidas som ju är roliga att man får designa själva men så kostar de ju mer än den vanliga Adios 2...suck i-landsproblem jag vet! Gillar den tunna sulan på ettan som ju dock slits fort. Tarther har jag ju aldrig lyckats hitta, morr!

   Lycka till med transportlöp och ha det trevligt med frugan på showen! Kram!

   Radera
 2. Hej Eva

  Tack för en inspirerande blogg "jösses vad du kan spring"
  Jag skulle gärna vilja testa adidas adios ! har även en fråga om du frilansar som inspiratör vi är ett gäng som springer tillsammans och behöver lite intervall inspiration?

  Mvh Rebecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Rebecka!
   Ja, jag springer en del!
   Är du/ni intresserade av ett pass så hör av dig/er till mig på mail eva@emfconsult.se

   Radera
  2. P.S. Adios är en jättebra sko! De skor jag ger bort i st 39 är dock inga Adios ;-) D.S.

   Radera