torsdag 4 april 2013

Kjol för bövelen!

Ok, nu bestämmer jag att våren är här! Kjol på (utan tights under) och faktiskt även nya skor:


De här skorna var det:


Nike Flyknit One + 

Hade tänkt redan i höstas att köpa Flyknit Racer när vi var i New York men de var slut i min storlek :-( 
Dessa är ju lite "tjockare" än racer-modellen men jag tänkte att de nog skulle passa bra in i min skopark. 
Egentligen skulle jag inte springa idag men när vädret var så fint (+9 grader och sol) så tänkte jag att jag kör en kortare runda för att testa skorna. 

Mitt första intryck är att de är mjuka och ganska dämpade. Detta kan ju vara både bra och dåligt. Jag sprang 8 km i komforttempo (4:40 fart) och kände att för mig är de för mjuka för snabbare löpning. Jag har vant mig vid tunnare och lite styvare sula (eller mer respons som jag skulle kalla det) för fart men jag kan tänka mig att de funkar bra på vanliga distanspass. Således kommer skorna nog att användas en del men inte på intervallpass eller tävling. 

Det var för övrigt underbart att springa i kjol men visst kändes det konstigt att passera folk som hade vinterjackor, vantar och mössa när en annan susade förbi i kjol. 

Well, inte långt kvar till avresa nu (tisdag 9/4 för den som missat det) och kommer väl att köra några pass till men varken långt eller hårt. Meningslöst att åka på träningsläger sliten, eller hur? 

10 kommentarer:

 1. Jo, när vi hade clinic med Nike om den skon så sa de att den absolut inte är någon tunn sko. inte den mest väldämpade heller, men ändå bra dämpad. Jag gillar känslan men tycker den är i bredaste laget för mina fötter. Dock är det sjukt snygga så jag funderar på att köpa ett par att ha till vardags :) Snart kanske jag vågar mig på att plocka fram kjolen jag med. Iaf den med trekvartstights under :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tror den kan bli en ok distanssko :-) Eller en sko att promenera i så klart!
   Med min paddfötter funkar den. Brukar ju köpa herrmodell oftast annars så att inte min framfot kläms ihop :-P
   Ja, trekvarts borde funka snart! Idag var gränsfall men jag körde ändå :-)

   Radera
 2. Snyggt! Jag har själv inte alls förlikat mig med att springa i kjol även om jag tycker det är fint på andra. Men så har jag å andra sidan aldrig varit någon kjoltjej till vardags. Du ska veta hur avundsjuk jag är på dig som ska på läger. Tänk att få fokusera på bara träning… en dröm! Du kommer ha det fantastiskt och klokt att komma dit peppad och utvilad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag var väldigt skeptisk i början faktiskt. Fick en med Capri tights under och den längden har jag aldrig gillat så det var först när jag köpte en med bara trosa i som jag blev övertygad. Det finns även med korta tights under som andra föredrar. Well, alla kan inte gilla samma! I kjol behöver man dock aldrig oroa sig över troskanter :-P
   Ska bli himla kul med träningsläger! Lite orolig att jag kanske inte kommer att orka så mycket träning men då får jag väl lägga mig vid poolen och dricka cava istället ;-)

   Radera
 3. Pool… cava… säg inte mer, jag blir för avis. Just det, bra där med troskanterna. Men i för sig, dessa har jag skitit i för länge sen så mina syns definitivt, haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha. Du är rolig du! Troskanter or not, det viktiga är ju funktionalitet och att man inte får skav vilket jag hittills inte fått av kjol men så har jag inte sprungit maran. Kanske får omvärdera efter Stockholm ;-)

   Radera
 4. "komforttempo 4.40/km" !?!?!?!? Blixten McQueen i ett nötskal !! :-P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe JoFo. Ja, det finns en del fart i tantbenen ;-)

   Radera
 5. Snyggt, snyggt med löparkjol! Och så snyggt med färgglatt!

  SvaraRadera