torsdag 29 januari 2015

Vi kom med!!!

 
Igår satt jag som på nålar strax innan elva och väntade på att de lag som blivit uttagna på merit till 10-års jubliéet av ÖtillÖ skulle presenteras. ÖtillÖ: Urspungstävlingen till alla swimruns och även klassat som VM. Den svenskaste av sporter i den svenskaste miljön man kan hitta. Att ta sig fram från ö till ö i Sveriges skärgård. Finns det nåt bättre?
 
Tidigare i veckan hade man fått reda på att bara 23% (!) av de som ansöker kommer med och i damklassen bara sex (6) lag på sina meriter. Man kan även få en garanterad plats om man placerat sig topp-3 året innan eller få en plats om man deltar och vinner/når pallplats på några av de kvaltävlingar som anordnas under året.
 
Det är fler och fler som har fått upp ögonen för sporten och trots en fjärdeplats förra året så var vi inte alls säkra på om vi skulle komma med.
 
Men så helt plötsligt efter ivrigt uppdaterande av sidan så fick jag fram damlagen:
 
 
Jag blev så glad att jag skrek JAAAA rätt ut. Sen när jag lugnat mig och kollade listan lite närmare så kändes det lite som finn-ett-fel. Kändes inte riktigt som om vi passade in där bland dessa topp-atleter. Vilket lag ska bort? Hahaha. Lantisarna från Majorna/Göteborg typ.
 
Men vi har gjort det en gång innan och med våra förutsättningar så lyckades vi väldigt bra den där första måndagen i september 2014. Det var så mycket glädje den där dagen. Och ja, såklart smärta.
 
Jag tycker denna bilden sammanfattar vår dag på bästa sätt:
 

Två vänner som precis gjort nåt väldigt stort. Stort på alla plan. Både kroppsligt men faktiskt främst mentalt. Det är därför vi vill göra det igen. Och vi är så glada att vi får det.

Ok Maria, nu kör vi!

2 kommentarer:

 1. Stort grattis Eva! Vilken dröm. Ska bli spännande att följa er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helena!
   Verkligen en dröm. All support uppskattas jättemycket!

   Radera