måndag 17 februari 2014

Jag tar kicken!

Många är de laster som jag har. Vissa blir jag inte av med, de följer mig konstant. Vissa lämnar jag helt och vissa hittar jag igen. Som t.ex. färskpressad morotsjuice av märket Brämhults:

                         

Alltså det är så gott att jag inte ens skulle ge bort "kicken" till någon! Tur är dock att jag är periodare på just morotsjuicen för annars kanske jag snart skulle börja se ut som Björn Ranelid...

Grönt är ju något som går som en RÖD tråd genom mitt ätande och min ABSOLUTA favorit är, believe it or not, INTE grönkål utan PERSILJA! När jag var liten hittade man mig oftast i grönsakslandet ätandes upp all persilja. OBS! Inte bladpersilja utan den där vanliga krusiga! Ibland köper jag ett knippe eller en kruka och då brukar det se ut så här ganska snart: 

                       

 "Åh, Eva har du redan ätit middag?" Hahaha. 

Två saker som jag annars retar mig på för tillfället är: 

1. Min astma som strular. Nu blir det mer och lite ny medicin och INGET pressande av fart ute i den kalla fuktiga Göteborgsluften. Fart får tränas på hamsterbandet...

2. Bloggare som inte svarar på kommentarer på sina bloggar. Sorry men jag tycker att det tillhör nätetikett att göra detta. Det spelar ingen roll om det tar en vecka innan man svarar men man svarar. Jag tänker inte hänga ut någon/några. Man tappar mig som läsare om man inte har ett samspel. Så, nu var det sagt/skrivet. 

Ha en fin vecka! Min började med 20x200m sim = 4000 m. Ett pass som jag aldrig någonsin trodde jag skulle regga i min träningsdagbok...

12 kommentarer:

 1. Herregud nu blev jag livrädd att jag missat någon kommentar… Säg att det inte är mig du är arg på! För egen del har jag som princip att alltid svara men det kan ta ett tag - men jag brukar förvarna om det emellanåt så att ingen tror jag skiter i det. Hur som, jag har mina laster jag med. Har insett att utan dem orkar jag inte, livet blir fasiken för torftigt och präktigt. Men om lasten är persilja känns det ju rätt oskyldigt! Min är ju tyvärr Flaming Hots…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa Tove, det är inte du! Promise! Du missar ju aldrig en kommentar, å inte jag heller (tror/hoppas jag!)!
   Ja, tyvärr är de där ostbågarna en av mina laster oxå. Som "tur" är finns de bara på ICA Maxi dit man måste ta bilen och inte på vår ICA Nära annars hade väl mina smaklökar dött :-P
   I lördags åkte jag till Maxi då jag efter en helvetesdag var värd dem MEN då var de SLUT! Alltså jag blev så arg så jag vet inte vad! Köpte några chili-ost ringar från Estrella men de var inget att ha :-( Nästa gång måste jag väl hamstra men då kommer jag ju äta upp dem på två dagar!
   Andra icke så nyttiga eller billiga laster jag har är:
   Champagne
   Löjrom
   Ost (ja nästan ALL ost, jag erkänner!)
   Smågodis (bara en gång i veckan)
   Grönkål
   Hallon-Kesella
   Marulk (köper styckfryst från Fiskbilen så att vi alltid har hemma)
   Romantica tomater
   Nej, nu vågar jag inte fylla på listan mer :-P

   Radera
 2. Brämhult är svårslagen men morot har jag aldrig provat, persilja har jag inte så mycket cravings för, vår färska basilika har dock en mystisk förmåga att ta slut väldigt fort :-9 liksom Riesenkola och vaniljfudge :-) sedan är ju ostmackor bland det godaste som finns, och tjeckisk öl, och single malt från skottska öarna, t ex Ardbeg... ja, och en hel del annat :-D

  Håller med dig om att svara på kommentarer vilket jag också pratade om i podcasten där jag blev intervjuad. Det är viktigt för mig både som skribent och läsare, får jag ingen respons tröttnar jag fort!

  SvaraRadera
 3. Hahaha, Staffan du och jag delar vissa laster precis skor. Riesenkola är ju beroendeframkallande och en ostmacka, mmmm.

  Ja, kommer ihåg att du pratade om det. Att det är ett samspel. Håller helt med!

  SvaraRadera
 4. :-) ja, tänk att varken du eller jag nämnde skor :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, intressant att vi "glömde" det! :-)

   Radera
 5. Jag är uppvuxen i Brämhult (nära Borås), man åker förbi "fabriken" när man åker rv40 mot Jönköping... Jag brukar ofta springa förbi där o det luktar alltid apelsin på gatan :)
  Morotsjuice ger jag inte mycket för men däremot är apelsinjuicen riktigt fin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där! Ja, man har åkt förbi fabriken några gånger. Går ju inte att missa med den klassiska flaskan som står (stod?) utanför.
   Apelsinjuice är inte fel det heller :-)

   Radera
 6. Hur lång vila tar du mellan intervallerna när du simmar så Eva?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johan.
   Detta är lite av ett specialpass och körs ihop med min tävlingspartner. Vi kör varannan 200:ing. Dvs ena gången drar du och nästa ligger du och "vilar"/draftar på den andras fötter. Det gör att ansträngningen inte är konstant vilket gör att vilan mellan varje 200:ing bara är ca 5-10 sek där vi stämmer av att den andra är ok och att vi hur många det är kvar. Vårt mål är ju att klara 10000m den 1/9 och vi kommer således att köra en del långpass liknande detta upplägg. Lättare blir det när vi kan köra ute så klart.

   Radera