torsdag 10 oktober 2013

Overload?

Det är med lite sorg i hjärtat som jag inte kan ha mina egendesignade Adidas Adios 2:

                     

De hade ju varit så perfekta...

Igår kom i alla deras potentiella ersättare: 

                             

Som ni förstår har jag inte gett upp det här med färgmatchning, hehehe. Detta är mitt första par Mizuno och modellen heter Ronin. Imon ska de testas på en morgonjogg. Funkar de så kommer jag att testa dem på lördag på mitt långpass. Mina fötter är inte lätta att tillfredsställa och även om många vet att jag har många skor så är just maradistansen på asfalt ganska svårt. Jag som är van vid lätta skor klarar inte riktigt hela distansen i just tunna skor och behöver således någon form av mellanvariant för jättedämpade har jag vant mig av med och får i dem inte till ett naturligt steg. Återkommer med vad jag tycker om skon. Intresseklubben antecknar eller? 

Mitt liv de närmaste veckorna leder som ni vet fram till ett crescendo den 3/11 och trots att det är tre veckor kvar tills vi åker så börjar jag redan nu nästan nå en form av overload. Jag försöker verkligen att inte ryckas med men det är inte lätt. Varje dag på Facebook lägger NYRR upp info, tips, bilder och annat för att piska upp stämningen. Igår lade de upp den här statusen: 

                                  

Snälla republikaner sluta trilskas nu! Godkänn budgeten! Sluta tänka på er själva! Jag tycker så synd om USA´s befolkning som drabbas av ett politiskt spel som i slutändan kan drabba inte bara dem utan faktiskt få effekter på resten av världen och för mig om man ska dra det till ytterligheterna att jag inte får springa min drömmara i år heller. Jag kommer inte kunna ladda om mentalt en gång till...

Försöker att tänka på att det löser sig och fokusera på andra statusar som tex den idag: 

                                     

När jag läser detta så får jag tårar i ögonen. Jag måste vara knäpp och hur blödig som helst inser jag. 

Å när de lägger upp citat från den största av de största som sprungit och vunnit detta lopp NIO gånger då är det lixom kört för mig och tårarna rinner nedför mina kinder: 

              

En annan sak som är på väg mot overload är mina vader. De knorrar och förra veckan så fick jag hem detta monster att försöka "muta" vaderna med: 

                       

En Rumbleroller. Det finns två hårdheter. Detta är den hårda. Not for beginners, hahaha. Nä, bring on the pain! 

För att ytterligare optimera förutsättningarna för vaderna så kommer jag gå en gång i veckan fram till loppet på massage. Ingen spa-massage alltså. Utan sån massage där man vill ha nåt att bita i alternativt skrika rakt ut. För er som bor i Göteborg kan jag varmt rekommendera Cia Hultkrantz på Massagecentrum. Hon vet vad jag ska göra och skäller inte på mig. Hon vet vad min dröm är och hjälper mig. Utan henne kan jag ärligt säga att jag inte klarat mina utmaningar i år. Tack Cia! 

Avslutningsvis vill jag dela en kommentar jag fick av min maratonidol Olle R. Olle har sprungit många maror och gav mig förra året många bra tips inför New York som jag ju tyvärr inte kunde "använda" men i år så! Tack Olle för ditt stöd - det betyder MYCKET! 

"Hade jag varit dig så hade jag satsat på tjocke skor inför N.Y och en gång för alla visat var skåpet skall stå någonstans. Jag tror du är i fruktansvärt bra form men att du har ett 33 km spöke från Stockholm. Skit i lätta skor, se till att höfterna får stöd och rasa över mållinjen på 3:21 och säg till alla "veni - vidi - vici, hallå trail, nu blir det du och jag 4ever". Take no prisoners in New York!"

4 kommentarer:

 1. Men! Den där svarta rumble rollern beställde jag i helgen! Sicket sammanträffande. "Längtar" efter den. Du kommer få ett fantastiskt lopp Eva, vilka dojor det än blir i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha - ja du Tove den ÄR bra! Min massör sa igår att jag faktiskt inte alls var lika stel. Och när man hittat en öm punkt så är det ju bara att sluta rulla och lägga extra trycka så att piggarna går in som en slags akupressur - HEMSKT skönt ;-)
   Ja, synd att mina Adios inte funkar men kommer nog hitta ett annat par. Dumma fötter som är så "känsliga".

   Radera
 2. Herregud, jag blir en smula rädd för er nu Eva, (och Tove) när ni längtar efter att dejta den där hemska tingesten :-) Ser ut som något som skulle platsat i Matrix eller i en nutid Robocop :-). Budgetgrälet har ju helt otroliga konsekvenser för invånarna i USA och ekonomiska konsekvenser på börser världen över och republikanerna skiter väl i New York Marathon men OM det inte skulle gå att genomföra (i år heller) har varumärket ING NYC Marathon lidit otrolig skada och det kan faktiskt innebära slutet för den form av marathonturism som resorna till de största loppen i USA är. Varför riskera att lägga månader av förberedelser och tiotusentalskronor på något så riskfyllt? Hoppas och tror att det blir av ändå och att du kommer gilla skorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Staffan, den är säkert jätteskön att köra på skräddarmuskeln ;-)
   Ja, det här med budgeten är ju helt otroligt! Vilken skada för så många! Och ja, jag håller med; blir det inget lopp i år så kommer detta ett av världens mest kända maror nog gå mot en osäker framtid. Jag håller tummarna för att Obama löser detta.

   Radera