måndag 16 september 2013

DNS LL

Det blir inget Lidingölopp för min del i år. Jag kommer inte ta chansen att ta emot en tredje sån här:

                            

Silvermedalj. 

Någon av mina x antal kjolar kommer inte flyga fram som denna gjorde förra året: 

                           

Efter mycket tänkande fram och tillbaka, kommentarer från andra men främst att jag måste fokusera på en sak nu: Att få bukt på det här med min astma. 

Jag gillar Lidingöloppet och speciellt den långa banan. Förra året var jag på väg mot en kanontid men sprang lite väl fort första två milen och tappade mycket på sista milen. Året innan var det precis tvärtom; då tappade jag på de första två milen, främst pga magont och illamående mellan 10-20 km, för att sen springa den sista tuffaste milen snabbast av alla tre milen. Snacka om negativ split. Det året (2011) sprang jag helt utan klocka och prickade nästan min tid med så när på 30 sekunder. 

Att ta tåget upp och ned samma dag och springa 30k känns inte som något min kropp behöver just nu. Det kommer slita på min kropp för mycket och jag har pressat den hårt det sista. Jag vill inte riskera att missa New York i år igen denna gång pga min egen envishet och kanske dumhet. 

Så finns det någon som är tjej och som är intresserad av att köpa min plats i 1C, hör av er. Dock säljer jag endast platsen mot vetskapen att personen byter namn. Namnbyte är dessutom bara möjligt om man startar i samma klass och är samma kön. Således kan man inte köpa platsen om man är kille och vill byta till 15k tex. 

Men jag kommer igen nästa år Lidingö - mitt mål på sikt är att klara silvertiden för män, 2.15. 

Så nu fokus på att bli bra så att jag med lugn och ro i hjärtat kan starta på den där bron som man ser långt borta i horisonten på denna bilden tagen från Empire State Building förra året, just på dagen när maratonet skulle varit: 

                    

Så. Nu blir det bra. 

9 kommentarer:

 1. Förstår dig till 100% att du inte startar.
  Tror nog att det här är helt rätt beslut även om det hade varit skoj att få se en glimt av dig på Lidingö.
  Satsa nu på NY, där kommer du o din kjol flyga fram =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Olov!
   Stort lycka till själv på loppet! Du kommer klara det med glans! Glöm bara inte de sista backarna, både Karins backe och även Grete Waitz backe är jobbiga med 28 k i benen ;-)

   Radera
 2. Ur ett rent själviskt perspektiv utbrister jag, "F-n också, Nej!" eftersom det innebär att jag går miste om att få krama om dig och äntligen hälsa på dig på riktigt och inte bara läsa och kommentera på bloggen men självklart förstår jag dig!

  Jag har nu läst din Risveden Rapport och det kan inte varit så roligt att ställa sig på startlinjen som nr 1 och redan innan veta att du inte kan göra dig själv rättvisa och sedan springa hela loppet, det går ju alltid tungt när man presterar sämre än normalt på lopp man sprungit, även om det bara beror på att formen är något sämre.

  Självklart ska du inte lägga en heldag och en massa tid och pengar på att känna likadant inför, under och efter Lidingö som ju går varje år utan lägga ditt fokus på att vara bättre i astman till ING NYC!! Den nya medicin-kombon med Symbicort som jag läste om på FB borde göra skillnad.

  Vi kommer båda fortsätta springa och jag hoppas verkligen vi får tillfälle att ses på något annat lopp istället! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hade sett framemot att träffa dig med...
   LL finns kvar och jag kommer köra det 2014 om det passar in i planeringen.
   Nu fokus på att bli bra i astman och fokusera på NYC! Kram!

   Radera
 3. Det där blir bra! Klokt Eva!

  SvaraRadera