lördag 8 juni 2013

Salomon Trail Tour Skatås 12 km

Ja så här såg jag ut strax innan jag fick skjuts upp till Skatås av fina Josefine:

                      

Väl där uppe träffade jag ännu fler känningar från både jogg.se och Twitter - kul att få ett ansikte på folk man bara träffat i cyberspace :-D

Även min tävlingspartner Maria skulle springa men hade initialt anmält sig till 21 km men bytte till 12 km. 

Well, starten gick och jag kände nästan mer eller mindre direkt att benen var tunga och inte återhämtade. Vid ca 3 km så förstod jag att resan skulle bli tuff. Tyckte mig höra ett välbekant flås och spottande bakom mig och mycket riktigt så låg Maria precis bakom mig. Vetskapen om detta gjorde att jag hängde i. 

Tidigt i loppet så började min vänstra lins att krångla. Har man som jag ett brytningsfel så behöver man speciallinser som med hjälp av en tyngd gör att de hamnar rätt. Ni kan ju föreställa er vad som händer när linsen fastnar fel. Jag försökte frenetiskt blinka och gnugga för att få den att lossna och "falla på plats" men icke! Detta gjorde ju inte den tekniska löpningen direkt enkel om man säger så. Försökte nypa åt den för att kunna få ut den men gav upp. Väl i mål så drog jag ut den ena linsen och fick hjälp av Maria att få ut den andra. 

Vad gäller banan kan jag säga att den var ganska teknisk. Mycket smala stigar, mycket rötter och mycket stenar. Även så klart backar upp och ned. Sista stora stigningen uppför Brudarebacken och trappstigningen upp till Getryggen var de värsta stigningarna på hela banan. 

Sida vid sida gick i alla fall Maria och jag i mål på delad sextonde plats: 

                     

Grymt nöjd med min insats idag. Sen blev jag bortlurad bort till Delsjön för ett litet simpass oxå. 1500 meter sen fick jag krampkänning och slutade. Visst kanske inte det smartaste att simma efter en sådan urladdning som tävlingen var men när man tränar för en lång swim-run så kan ett sådant pass med trötta ben/kropp fylla en funktion och likna trötthet man kan känna på en sådan tävling så ja det genomfördes även om en del skulle kalla mig idiot. 

Nu kall öl på verandan. Det tycker jag att jag är värd! 

8 kommentarer:

 1. Tycker oxå du var värd en öl! Fast två ;) Gillar dina kjolar! Har oxå kjolar, men endast 3 st... än så länge =)

  SvaraRadera
 2. Tack Carola! Ja, då tar jag en öl till ;-)
  Kjolar är fina grejer! Jag har många men vill ha fler!

  SvaraRadera
 3. det där lät som nåt att bita i! och krångellins dessutom- känns igen.. väl kämpat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja den där banan var minst sagt teknisk och svårsprungen!
   Linser som ska hjälpa men istället stjälper, suck! :-(

   Radera
 4. Väl godkänt så nära inpå maran men allra mest imponerad är jag nog över att du velat tävla så nära inpå maran. För mig har det dröjt ett ganska bra tag innan tävlingssuget kommit tillbaka. Springa teknisk terräng med en krånglande lins låter väldigt vanskligt och jobbigt!

  Helt övertygad om också att simningen efteråt var riktigt bra träning och att ölen satt fint sedan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Well, jag tror nog inte att jag tänkte alls faktiskt när anmälde mig ivrigt påhejad av tre väninnor som skulle springa de med. Sen hade jag nog underskattat hur "sliten" man skulle vara efter maran. Det går ju inte att jämföra med halvmaran. Är man dessutom kanske inte i storform så känns det ju mer. I höstas sprang jag ju tre lopp under tre veckor Risveden Terräng, LL 30 och Windsor Halfmarathon och det funkade bra men som sagt inte lika lång distans och då var jag i bättre form. Nu vet jag bättre ;-)

   Sen det som var jobbigast var nog linsen som strulade för jag hade jättesvårt att bedöma avstånd och det blev även dubbelseende! Inte det mest optimala när man befinner sig bland rötter och stenar! Hade väl kunnat stå på lite till benen till trots men nu fegade jag en del då jag blev rädd för att stå på näsan. Well, det blev som det blev och ja, simningen efteråt var bra även om det var lite tungt sista biten tillbaka till stranden med begynnande kramp i vänster vad (?). Ölen var riktigt god och "drog" direkt :-P

   Radera
 5. Roligt att träffas!
  Kände igen dig när jag såg dig, men förstod inte vilken bloggare du var förrän "Hoffen" sa Eva Fridman. Då klickade det. :-)

  Håller med om brudarebacken. Jag trodde jag skulle dö. Fy tusan vad mjölksyra jag hade där..! :-O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, var det du! :-D Nu trillade poletten ned för mig!
   Tyckte jag såg dig när vi gick i mål men jag var så irriterad på min lins då så jag kanske såg fel! Hur gick det för dig? Får gå in å läsa på din blogg! :-D

   Radera