söndag 19 maj 2013

Göteborgsvarvet 2013

Tid 1.42:19. Placering 247 av alla damer och 27 i min åldersklass. Jag är jättenöjd med det. Ni som inte var här i Götet igår förstår inte hur varmt det var. För de som startade tidigt så blev det bara varmare och varmare och det förlösande regnet efter den tryckande värmen där temperaturen sjönk rejält kom precis när jag var tillbaka på vår veranda igen:

                            
Det var ca 30 grader när jag startade tillsammans med bästa Ralph som satsade på 1.30 och jag bestämde mig för att försöka starta i detta tempo jag med men efter ca 4 km så sa jag till Ralph att släppa mig. Det var för varmt och jag är inte i form. Så strax innan Älvsborgsbron och den första vätskekontrollen så återgick jag till min plan att njuta av mitt sista Göteborgsvarv. Fast njuta var ju ganska svårt när det är så varmt och vid varje vätskekontroll så hällde jag en mugg vatten över mig och en i munnen. Jag sprang genom alla "duschar" och var till slut så blöt att det klafsade om skorna och kjolen började bli så tung att jag blev orolig att den skulle åka ned till knäna och det skulle stå om nakenchock i Göteborgs-Posten :-P

Jag hejade på alla som hejade på mig, jag gjorde give-me-five och klappade. Jag tittade på omgivingarna och log mot alla funktionärer. Jag såg andra saker än vad jag brukar göra och jag fortsatte att le.

Så började jag närma mig Slottsskogsvallen och insåg att det var sista gången jag sprang här och fick en klump i magen. Jag sträckte upp armarna i en segergest när jag gick över mållinjen och visst fick jag en tår i ögat. Men snabbt blev jag tagen ur mitt ögonblick när jag träffade en massa jag känner där i målfållan. Det var nog bra att jag blev distraherad och fick höra om allas jobbiga dag. Det var jobbigt för mig med men jag hade sprungit "smart" och jag hade bestämt mig för att gå i mål, inte bryta. Jag ville avsluta. Jag ville sluta cirkeln. Tiden var inte viktig även om jag började i bra fart. Innerst inne visste jag ju att jag inte skulle kunna fullfölja i den farten.

Jag gick hem. Då kom regnet och åsksmällar. En efter en började våra gäster "släntra in". Några hade brutit, några hade tagit sig i mål men tyckt att det var det jobbigaste de gjort osv osv. Vi drack och åt ihop och hade det så trevligt. Vissa träffar jag bara en gång om året på After-Run, vissa träffar jag oftare men kärnan är att Varvet förenar oss. Så även om jag inte kommer att springa nästa år så kommer After-Run finnas kvar och jag kommer att göra som sonen sa: "Då får du träna på att vara supporter Mamma!"

Grattis alla som kom i mål igår!
Tack alla som hejade på mig!
Å tack Varvet - nu är vår vänskap förseglad. 14 år tog det att bli vänner, bättre sent än aldrig.  

19 kommentarer:

 1. Alltså jag kan tänka mig att springa varvet bara för att gå på din After-Run!!

  Vilken avslutning du fick Eva. Vilken glädje!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe. Ja, det är bara värdinnan som får dispens på löpningen ;-)

   Radera
  2. Å tack å kram så klart Draken!

   Radera
  3. Jag orkar inte med anmälningsstressen bara, jag chansar på att det dyker upp en startplats. Håll gärna öron/ögon öppna om du hör/ser att det finns plats att springa för något företag!

   Radera
  4. Hetsen till Välgörenhetsplatserna är inte lika stor. Man kan tex springa för Stadsmissionen. Dyrare så klart men hälften går till organisationen.

   Radera
 2. Tusen stora grattis Eva! Förstod att det var galet varmt - otroligt bra kämpat av dig! Låter skön att du fått sluta cirkeln också. Gissar att det känns väldigt väldigt bra idag för dig. Se till att dricka mycket nu! Vi ses om ett par veckor!
  K R A M !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tove! Känns jättebra idag! Kroppen känns fin-fin. Och ja, efter några glas skumpa igår så behövs det lite extra dricka idag ;-) Ses snart! Kram!

   Radera
 3. Underbart Jobbat Eva! Goa kjolen oxå.....Det var varmt och det var jobbigt. Lämmel tåg ofta och haglet kom runt milen för mig . men det var skönt...Nu blickar jag framåt till Båstad. Varvet är glömt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ska du oxå springa Båstad? Då måste vi ju träffas!

   Radera
  2. Ajjemen! ska försöka mig på Marathon där...Även i Skatås ses vi ;)

   Radera
  3. Ja just det! Skatås! Lite lättare att stämma träff där än på ett lopp med 64.000 pers :-O

   Radera
 4. Tack för igår Eva! Loppet gick åt pipan för min del, men afterpartyt var det klart bästa i stan! Men varför sista Varvet, det hade jag missat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! Nästa år måste du stanna tills det verkliga partyt börjar! Blev en del flarror i år med :-P
   Jepp, det var 12:e gången jag sprang i år. Nu lägger jag Varvet på hyllan. Jag försöker hitta det som driver mig vidare och det är inte längre asfaltslopp. Varvet var mitt första lopp och det som fick mig att börja springa in the first place så därför var det viktigt att gå i mål i år. Sakta ned farten och titta mig omkring och heja tillbaka på folk längs banan. There's a time and place for everything. Varvet har drivit mig i många år, ibland för hårt men nu har vi slutit fred och loppet kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och After-Run lever vidare! Mot nya saker, än har jag saker att göra/springa/simma!

   Radera
 5. Heja dig! Grym insats i värmen. Känn dig stolt!

  SvaraRadera
 6. strålande sol och så lite blixt och dunder på det, låter väl som ett perfekt adieu!

  nu får du lufta terrängtalangen - och simmet! vi följer med spänning de nya kapitlen i Evas bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp perfekt avslut :-D
   Ja, skogen it is! Bara två stadslopp kvar på min bucket list: Stockholm Marathon och New York. Sen ska jag likt Ferdinand bara lukta på blommorna = bara tävla i terrängen! :-)

   Radera
 7. varmt var bara förnamnet. Tänk att du fixade det så bra! Grattis Eva och snygg var du =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Å du lyckades bra du med OCH var snygg du med! Lovar heja järnet på dig nästa år!

   Radera