måndag 16 maj 2011

Test x 2

Ja, nu har de påbörjat målningen av den blå linjen. Den som från början var tre linjer á la Adidas som ju är en av huvudsponsorerna. De senaste åren har det bara varit en linje och förra året tog den blåa färgen slut men jag ser att de i år valt en färg som är mer eller mindre i samma nyans som den gamla som inte tillverkas mer. Här bild ifrån det som på lördag är starten:




Och med detta kan man säga att nervositetens vecka har börjat. Att bo precis vid startområdet bättrar ju inte direkt på mina tävlingsnerver, hahaha.

Idag var det max 8 km på schemat, inte för hårt men inte heller för "slappt". Sagt och gjort så drog jag på mig mina rosa Newton Racers för en testrunda i planerad halvmarafart (4:15 min/km) med skorna:



Vet inte varför jag gillar Trainer modellen bättre än Racer modellen (trainern är orange och den har jag stolt visat upp några gånger på bild) och att jag köpt dessa beror väl mest på färgen :-P
7,86 km blev det med ett snitt på 4:13 min/km - alltså klart godkänt för farten i alla fall!

Skorna ska testa jag på onsdag igen och så får vi se om det blir dem eller de orangea på lördag!

Under passet var det i alla fall en kille som cyklade förbi och som gav mig den glada kommentaren: "Härligt framfotasteg!" "Tack!" svarade jag och jepp framfotalöpare that´s me!

Jag har idag även "öppnat" min träningsdagbok på www.jogg.se - känner att jag nu är redo att dela med mig av den igen.

Annars hägrar bokklubbsträff ikväll och jag får skamsen krypa till korset och erkänna att jag inte läst ut boken som var "Blodets meridian" av Cormac Mc Carthy. Den var helt enkelt för "dålig" och så våldsam att jag helt enkelt inte orkade ta mig igenom den, tyvärr. Jag har läst andra böcker av samma författare ("Vägen" och "No country for old men") och våldet är alltid en del av denne författares "stil" men just denna var bara "too much"...
Tror det är jag som ska välja bok till nästa träff och jag har en klassiker på lut men vi får se om den "accepteras" av de andra...

Hörs imon!

6 kommentarer:

  1. HEJA! kommer följa loppet med stor spänning!

    SvaraRadera
  2. s-kils: Ja, nu är det inte långt kvar - börjar nästan bli överladdad :-P
    Tack för support!

    SvaraRadera
  3. 4:15 - respekt! Utan att sno energi ifrån dig på lördag ämnar jag att ta en mental rygg på dig då, bara så du vet Eva ;-):-)

    SvaraRadera
  4. Jessica: Härligt att veta att jag har någon som jagar mig :-)

    SvaraRadera
  5. Jessica: P.S. - Och på lördag: inga småstenar i skorna, ok? För som Mohammad Ali sa:
    "It isn't the mountains ahead to climb that wear you out; it's the pebble in your shoe."

    SvaraRadera